Sasquatch - Fever Fantasy (2022)

Uitgebracht in eigen beheer

1. It Lies Beyond the Bay (4:55)
  2. Lilac (4:14)
  3. Witch (4:43)
  4. Ivy (8:12)
  5. Live Snakes (4:03)
  6. Voyager (2:52)
  7. Part of Not Knowing (5:05)
  8. Save the Day, Ruin the Night (3:19)
  9. Cyclops (4:35)
avatar van legian
Dit is wel een leuke verrassing, ik was de band eigenlijk alweer vergeten. Na een eerste paar luisterbeurten ligt deze voor mijn gevoel erg in het verlengde van de vorige plaat. Dat is zeker geen straf, want die beviel goed en past perfect bij het zomerse weer.

Mssr Renard
Deze gister helemaal stuk gedraaid. De grunge/Soundgarden invloeden zijn echt helemaal verdwenen. Er zijn wel wat meer invloeden uit de alt.metal ingeslopen (ik hoor vaag wat Deftones terug). De zanglijnen en melodieën hebben ook een hint van Incubus (als ze wat harder hadden geklonken).

Maar het is eigenlijk gewoon een echte Sasquatch-plaat. Lekker ruig en melodieus tegelijk. Eén van de betere powertrio's uit het heavy rock-genre (samen met Atomic Bitchwax en Kamchatka).

avatar van legian
Ik ga gewoon mee met mijn bovenbuurman. Heerlijke plaat dit die het perfect doet tijdens de vroege uren in deze hitte. Hier en daar klinkt de zang voor mij wat ingeblikt, maar dat is snel weer vergeten bij de heerlijk slepende riffs.

Mssr Renard
Ik heb het altijd maar verwarrend gevonden als mensen refereren naar 'het bericht hierboven', want ik heb juist de nieuwste berichten bovenaan in plaats van onderaan. Dus ik heb altijd alleen 'berichten hieronder'. Maar dat komt omdat ik rare instellingen heb.

Ik zal deze vandaag ook maar weer eens opzetten, al ben ik wel even in een Elder-bui

Mssr Renard schreef:

In dit geval is er volgens mij weinig andere mogelijkheid dan dat ik jou bedoelde

De plaat staat hier in ieder geval al klaar voor de vrimibo playlist vandaag.

Mssr Renard
Ik neem aan dat je collega's meedoen aan de vrijdagmiddagborrel? Dan krijgen ze een welkome opvoeding in muziek.

Maar niet alleen streamen he? Want het is natuurlijk voor de band fijner dat de plaat gekocht wordt. Je kan er ook voor kiezen juist de Bandcamp-stream aan te zetten. Betere kwaliteit en dan ziet de band ook de gegevens. Dan zien ze dat Nederlanders nog erg van stoner houden.

avatar van legian
Mijn collega's zijn lekker vakantie aan het vieren deze week, dus het is een solo borrel straks. Ik begin dan ook gewoon al lekker vroeg vanmiddag. Maar de meeste kunnen dit wel waarderen denk ik, het is in ieder geval beter dan het gros dat ik normaliter draai.

De cd is onderweg, evenals die van de voorganger trouwens. Wel een dure grap als je die via bandcamp wilt bestellen, gelukkig hebben ze ook nog een eu shop kwam ik achter. Jammer dat de cd's hier gewoon niet te krijgen zijn verder, zelfs op amazon kan ik alleen de digitale versie vinden. Streamen gaat allemaal via youtube music. Via Bandcamp kan je geen playlists maken, tenminste voor zover ik weet.

legian schreef:
Via Bandcamp kan je geen playlists maken, tenminste voor zover ik weet.

Wanneer je de plaat hebt gekocht (ik heb de digitale versie) kun je in de Bandcamp-app, de meest fantastische playlists (of heet dat queue?) maken.
Nu ben ik zelf geen playlist-liefhebber, maar dat komt omdat ik er niet mee ben opgegroeid en echt een album-luisteraar ben.

Ik weet wel dat al die platforms enorm op de playlist-trend inspelen, dus wie weet, ga ik ooit nog eens om, maar de kans is wel enorm klein.

Ja, die VAT-kosten en inklaringskosten zijn enorm. Wel naar New York vliegen voor 10 euro, maar een album kopen kost je honderden euro's extra. Ik snap de wereld waarin we leven totaal niet.

Als je naar de VS gaat en je koopt de cd daar en stopt het in je handbagage ben je dus goedkoper uit. Dag planeet! Het is niet okay.

Maar ik ben wel blij met je dat je gewoon blijft kopen en daardoor de artiest blijft steunen. Keep up the good work, buddy!

Mssr Renard schreef:

Aha, dus niet via de browser, dat is dan weer jammer.

Nou zijn mijn playlist over het algemeen ook een verzameling van albums achter elkaar. Je zet hem een keer een en hebt er verder geen omkijken meer naar. Maar soms, zoals een vrijdagmiddag borrel, is het wel eens fijn om een wat willekeurige volgorde van muziek/nummers te hebben.

Daar blijf ik me ook over verbazen. Vliegend ben je met een paar uur in New York, maar als daar cd's vandaan moeten komen zijn die weken onderweg ook. Maar wel de hoofdprijs ervoor moeten betalen, zou het eerder andersom verwachten.

Gelukkig hebben de meeste ook nog een eu shop, dat is toch wel fijn. Ik koop toch nog altijd liever iets fysieks dan alleen de digitale variant. Helaas kom ik steeds vaker bands tegen die maar een beperkte oplage fysiek uitbrengen of gewoon helemaal niet. Of het is ontzettend moeilijk te krijgen hier. Maar goed, deze is onderweg, als het goed is.

Mssr Renard
Van Sasquatch heb ik maar ineens de hele discografie gekocht (digitaal). Gezien het genre zal ik deze toch thuis niet snel draaien. En ik wil wat nieuwe releases betreft toch heel goed uitkijken.

Zo wil ik eigenlijk niks uit de VS/VK (want ik ben tegen vliegen), wil ik ook niet dat er grondstoffen worden gebruikt, tenzij recycled, maar daar zijn ze nog niet ver mee. Niet alle lp's zijn van recycled vinyl, terwijl dat zo makkelijk is. Kijk maar in de kringlopen, hoeveel onverkoopbare muziek er nog is. Gewoon omsmelten die troep.

Ik focus me dus bij moderne muziek op eventueel tweedehands, en anders downloads. Downloads zijn dan ook weer klimaatneutraler dan streams.

Het bijkomend voordeel is, dat ik bijna niet meer stream, is dat je meer aandacht geeft aan de platen die je wel hebt. Soundcloud biedt trouwens ook de mogelijk songs en albums op je device op te slaan, wat het streamen ook voorkomt. We komen er wel, zolang je maar goed nadenkt.

Wat cd's betreft heb ik echt 0 verstand van de grondstoffen. Dat is een heel ander laken en pak dan LP's.

Waar jij het over hebt heeft te maken met distibutie. Een band als Sasquatch heeft gewoon geen Europese distributie-deal. Daar heb je echt een groot label voor nodig, om dat geregeld te krijgen.

Ik snap ook niet waarom dat zo moeilijk moet zijn. Je kunt de digitale master toch gewoon naar een Europese fabriek sturen, zodat zij het drukken. Maar ja, waarschijnlijk heeft Sasquatch maar 2 fans in Europa, dus zullen we het zo moeten doen.

Soms biedt discogs wel uitkomst. Dan hebben bepaalde web-shops (die ook op discogs actief zijn) grote aantallen platen/cd's pre-ordered, maar in ons geval toch niet: Sasquatch - Fever Fantasy (CD, USA & Canada, 2022) For Sale | Discogs

Ja, het is lastig om geen mainstream-smaak te hebben, want Adele haar laatste worp is dan weer in 36 verschillende uitvoeringen wereldwijd verkrijgbaar.