The Gourishankar - 2nd Hands (2007)

Rusland
Label: Unicorn

1. Moon7 (11:10)
  2. Endless Drama (7:45)
  3. Queer Forest (6:30)
  4. Taste a Cake (1:47)
  5. The Inexpressible Chagrin (6:54)
  6. Syx (11:08)
  7. ...End (8:40)
  8. Marvelous Choice (18:16)
avatar van LZA
LZA
Russische (!) prog van de bovenste plank!
Complete reis door de wereld die muziek heet. Zowat alle denkbare genres komen aan bod en daarbij klinkt het ook nog fantastisch.

Het toegankelijkere "The Inexpressible Chagrin", de opener "Moon7"
en het slotstuk springen er vooralsnog uit. De rest moet ik nog ontdekken evenals de engels vertaalde russische, poëtische teksten.

Gaat dat horen!

avatar van snarf349
heb ik gedaan, fantastisch.
naast eerder genoemde tracks ben ik ook erg gecharmeerd van het pianonummer - taste a cake - en het nummer daarna - the inexpressible chagrin -.

een ware ontdekking, liefhebbers genoeg hier op mm.

avatar van Svendra
Er is niks mis met muziek waarin meedere genres zijn verwerkt, integendeel.

Het probleem met dit album echter is dat de samenhang zoek is. Niet alleen tussen nummers onderling, maar ook tussen de delen van lange nummers als Syx en Marvelous Choice doordat verschillende stijlen abrupt aan elkaar zijn geknoopt.

En wat is de zin van fragmenten latin en reggae in die nummers? Nog meer storend, zeg maar grotesk, vind ik de drie minuten lange mantra die het album afsluit.