Kiss My Jazz - In Doc's Place Friday Evening (1996)

België
Pop / Jazz
Label: Heaven Hotel

1. Slumming It with the King of Wilrijk (0:28)
  2. The Stud Vs. Drunk Kid (4:55)
  3. Burn in Hell (1:46)
  4. Tropic of Cancer (3:18)
  5. A Greater Loss Than Pain (3:46)
  6. Roving Eye (1:09)
  7. Livina's Love Theme (1:40)
  8. Nails (2:07)
  9. Fingers (0:48)
  10. Bodybag (4:07)
  11. Penetrator (2:18)
  12. Bite (3:38)
  13. Squeeze (3:01)
  14. Lovers & Place (3:30)
  15. Beautiful Losers (1:01)
  16. Life After Drinks (1:31)
  17. Last House at the Edge of the Park (2:01)
  18. Expansive Basehead (4:18)
  19. Dave's Hat Talk (0:43)
  20. Mute Fish (4:05)
  21. Busstop (2:26)
Hier staan een paar leuke vondsten op, maar het geheel valt toch wat tegen.

stevie schreef:
Hier staan een paar leuke vondsten op, maar het geheel valt toch wat tegen.

Akkoord met het eerste, niet helemaal met je tweede opmerking.
Het is inderdaad een bonte stuiterbal: funky, jazzy, rock, van alles komt voorbij maar juist dat wat grove niet gepolijste werkt erg goed bij mij. Ik voel me als een kind in de snoepwinkel.
Dat ik niet helemaal akkoord ga met de opmerking wil niet zeggen dat ik het niet begrijp. In Doc's Place, Friday Evening is een grillig album van een grillig collectief, want zo wil ik Kiss My Jazz wel bestempelen. Er staan te veel dingen op die probeersels lijken.....
Rudy Trouvé is een bijzondere muzikant / artiest en een Stef Kamil Carlens kan er natuurlijk ook wel wat van (zeker in die tijd).
Zelf had ik nooit verwacht dat ik zo lang na dato alsnog van de muziek van Kiss My Jazz zou gaan genieten en dat komt doordat velen dit omschrijven als ontoegankelijk of toch een beetje als in de aangehaalde quote. Mij weerhield het er in elk geval atijd van om te gaan luisteren. Maar juist ik als grote dEUS-liefhebber oude stijl vind dit echt heerlijk. Nee, het haalt het niet bij de superstatus van de eerste dEUS-albums want daarvoor moet ik ook toegeven dat er soms net iets te veel wordt gefröbeld. Maar verder? Heerlijke cd van onze zuiderburen en wat fijn om Stef te horen zoals hier (hoe zeer ik ook van zijn Zita Swoon nieuwe stijl geniet). Nails doet me in de verte zelfs denken aan het nummer Moondog van Moondog Jr.

avatar van kühnekxs
Soms heb je gewoon zin om gewoon lekker te kleuren zonder er op te letten of je binnen de lijntjes blijft. Zo is deze plaat; gewoon lekker spelen en ideeen proberen. En soms heb je dan iets moois, soms valt het wel mee.
Het The Stud vs Drunk Kid en Bodybag, Penetrator lopen toch weel heel lekker. Tropic of Cancer klinkt als Nick Cave en het slechte zaad uit zijn wilde jaren 80. Roving eye, Livina's Love theme zijn de twijfelgevallen, het heeft zijn ongepolijste charme maar op je bruiloft jaagt het de dansvloer leeg. Fingers has niet misstaan op Deus' My sister = My clock. En zo hebben ze het hele album heerlijk gekleurd met genoeg moois om te (blijven) ontdekken Lekker om weer eens gehoord te hebben, daarom +0,5

Ps Album is volgens mij niet makkelijk verkrijgbaar, recent wel in zijn geheel op Youtube te vinden