Martin Carthy / Martin Simpson / Martin Taylor / Juan Martin - Martins4 (2005)

Folk
Label: P3

1. La Pasion del Lamento (8:33)
  2. Kwame / Kiko (4:23)
  3. Jasper Songbird / Spoonful (8:39)
  4. Glass of Water (5:31)
  5. Rumba Nostalgica and la Feria (5:54)
  6. Hymn a L'Amour (4:18)
  7. Heather Down the Moor (4:51)
  8. Vuelo (6:05)
  9. Barrack Street Stroll (3:02)
  10. Evocacion - De Damascus a Cordoba (7:40)
  11. Rose of Allandale Medley (5:49)
  12. I Sowed Some Seeds (3:06)
avatar van potjandosie
de gelegenheidsgroep 4 Martins bestond uit de Engelse folkiconen Martin Carthy en Martin Simpson, de Amerikaanse jazzgitarist Martin Taylor, bekend van zijn vroegere werk met Stephane Grappelli en de Spaanse flamencogitarist Juan Martin. de heren zijn alle 4 gitaarvirtuozen op akoestische gitaar. zij maakten in 2002 een nationale tournee door de U.K. en dit album is de weergave van hun live concert in The Glasgow Royal Albert Hall. op dit album staat een mix van blues, flamenco, folk en jazz. voer voor de gitaristen onder de MuMe gebruikers. nummers 1,5,8 en 10 zijn in flamenco stijl gespeelde instrumentale nummers van Juan Martin, waar hij excelleert op met name 1) La Pasion Del Lamento en Vuelo. deze nummers doen denken aan het album "Friday Night In San Francisco" van Al Di Meola, John McLaughlin en Paco de Lucia. op 6) Hymn a L'Amour hoor je Martin Taylor. 3) Jasper Songbird/Spoonful is (h)eerlijke Delta blues met Martin Simpson. er staan 4 nummers met vocalen op naast 3) met zang van Martin Simpson, zingt Martin Carthy op 3 traditionals, te weten 4) Glass of Water, 7) Heather Down The Moore en 12) I Sowed Some Seeds. alhoewel het meesterlijke gitaarspel centraal staat op dit album, zijn dit de nummers die mijn voorkeur hebben, maar dat is persoonlijk. dit live concert verscheen ook op dvd.