Suspyre - A Great Divide (2007)

Rock / Metal
Label: Nightmare

1. Forever the Voices (1:12)
  2. The Singer (9:00)
  3. The Spirit (3:19)
  4. Galactic Backward Movements (9:50)
  5. Manipulation in Time (8:44)
  6. Resolution (2:11)
  7. April in the Fall (5:43)
  8. Subliminal Delusions (6:37)
  9. Bending the Violet (2:11)
  10. The Piano Plays at Last (6:02)
  11. Alterations of the Ivory (7:42)
  12. Blood and Passion (7:30)
avatar van Blind Faith
Zeer goeie progmetal, doorspekt met klassieke stukjes, geweldige gitaarpartijen en tempowisselingen. Harde rockers en balades wisselen elkaar af op dit fantastisch plaatje.

avatar van Soul Dreamer
Geweldige plaat! Symphony X op z'n best (Divine Wings of Tragedy) en dan nog wat beter! De afwisseling van power metal, technische metal en symfonische stukjes is fantastisch. Ook de zang is erg goed. Ook zijn andere instrumenten zoals saxofoon en andere blaasinstrumenten nadrukkelijk aanwezig, wat het onderscheidt van doorsnee metal... Melodisch klopt het ook allemaal. Resumerend: Kruising van Symphony X en Dream Theater met een geheel eigen "sound". Een van de beste CD's van 2007 IMO...

avatar van snarf349
een boel breaks, saxofoon in gevecht met gitaar, mooie toetspartijen en volgens mij hoorde ik een accordeon voorbij komen en ga zo maar verder.
ieder nummer is raak, geniaal.

hebben we het hier over de toekomst van de progmetal, ik ben benieuwd

avatar van Papartis
Snarf349 heeft gelijk.
En ze hebben ook een nieuw album uit.
When Time Fades....

avatar van JacoBaco
Ik heb net een aantal liedjes op youtube geluisterd en het pakte me meteen. Ik ga deze CD toch maar is aanschaffen, want ik heb het idee dat ik er geen spijt van zal krijgen.

Mijn vriendin is helemaal Symphony X gek, dus ik denk dat ze dit ook wel kan waarderen.

avatar van Papartis
Van de nieuwe CD staat een uitstekende recensie op :

Is een erg goede CD.
Jammer dat er zo weinig op gestemd wordt.

avatar van Rinus
Aparte invalshoek van de progressieve metal heeft deze amerikaanse band. Ze injecteren hun muziek met een flinke portie fusion en jazz. Saxofoon, harmonica, viola da gamba en fluiten, naast geweldige toetspartijen. Complexe nummers, een beetje a la Dream Theatre, maar wel met een eigen smoel.

Kingsnake
Interessante berichten lees ik hier.
Dit trollbericht plaats ik even voor evt. updates en als reminder voor mezelf.

avatar van jasper1991
Dit soort neoklassieke progmetal spreekt mij wel aan in theorie, alleen klinkt het me een beetje too much. Vooral die jazzinvloeden met saxofoon kan ik echt niet uitstaan en klinken nogal geforceerd. Ook is het geluid een beetje te glad.