Jerry Fish & The Mudbug Club - Be Yourself (2002)

Ierland
Label: Rubyworks

1. My Friend Jim (4:16)
  2. Upside Down (4:22)
  3. Life Story (2:43)
  4. It Don't Get Much Better Than This (4:47)
  5. Bob & God (4:14)
  6. True Friends (3:17)
  7. Mr. Clean (3:38)
  8. Anyway the Wind Blows (4:04)
  9. Daddy Was a Devil (3:12)
  10. Let It Roll (4:44)
  11. Be Yourself (2:25)
Erg mooi album van de leden van An Emotional Fish, die onder deze naam verder zijn gegaan. Past precies bij het weer van vandaag. Lekker zomers, heeft wel wat van Gabriel Rios weg. Soms zelfs een beetje dEUS en Tom Waits invloeden.Damien Rice werkt ook mee aan dit album.
Ik laat hem met stip in mijn rotatielijst komen.

avatar van thebestfreaks
Van Emotional Fish was ik destijds, vooral live, erg van onder de indruk. Jammer dat ze naast het debuutalbum niet echt meer overtuigd hebben. Zowel live als op cd overtuigt Jerry Fish me niet. De spontaniteit wordt gezocht, maar niet gevonden. Wel leuk om te zien dat ze deze richting hebben gekozen en er ook plezier in lijken te hebben. De 'oer'-energie vind ik niet meer, maar kan er zeker nog van genieten.

avatar van Rainmachine
Dit project van ex AEF leden heeft in Ierland destijds voor heel wat opschudding en prijzen gezorgd. Ze kregen de ene na de andere nominatie van beste band dit en beste band dat. Kwam ook nu weer niet buiten de Ierse landgrens en is ook nu weer onterecht. Leuke twist met geslaagde Latin invloeden en een knipoog naar AEF. Ook de opvolger is de moeite waard!