Lee Fields - Sentimental Fool (2022)

Soul / R&B
Label: Daptone

1. Forever (3:15)
  2. I Should Have Let You Be (3:00)
  3. Sentimental Fool (3:05)
  4. Two Jobs (3:22)
  5. Just Give Me Your Time (3:08)
  6. Save Your Tears for Someone New (2:51)
  7. The Door (3:01)
  8. What Did I Do (3:44)
  9. Without a Heart (3:59)
  10. Ordinary Lives (3:16)
  11. Your Face Before My Eyes (1:58)
  12. Extraordinary Man (3:14)

avatar van Nr.4
Na de eerste keer luisteren vond ik het een suffe herhalingsoefening. Na een luisterbeurt of vijf ben ik fan en pakt zo'n beetje elk nummer me als vanouds. Niks nieuws onder de zon, wel gewoon een erg fijne klassieke soulplaat.

avatar van Reijersen
Je kan er op redelijk steady tempo van uitgaan dat Lee Fields nieuwe muziek uitbrengt. Die muziek is vaak meer dan prima en van een soort gelijke kwaliteit. Die vintage soulsound past heel goed bij zijn stem en de man die Lee Fields is. Het lijkt allemaal wat op elkaar maar de kwaliteit is altijd aanwezig. Ook dit Sentimental Fool is toch weer een uiterst kundig uitgevoerd en opgenomen album. De stem van Lee Fields blijft intens en meeslepend, de muzikale omlijsting blijft organisch, groovend en rijk. Het is simpelweg gewoon hele fijn muziek en soms is er niks meer dan dat nodig om het een prettige luisterervaring te maken. Tempowisseling is ook meer dan voldoende aanwezig om de aandacht van de luisteraar vast te houden.