Weedian Volume 1 (2019)

geen stemmen

Rock / Metal
Label: Blues Funeral

1. 1782 - She Was a Witch (4:57)
  2. Mephistofeles - Werewolf's Boogie (4:58)
  3. Deathbell - Emerald Eyes Shine (6:24)
  4. Magmakammer - Fat Saturn (6:13)
  5. Sixes - Methistopheles (12:43)
  6. Chained to the Bottom of the Ocean - And Every Sword Unsheathed (5:05)
  7. Domkraft - Flood (5:31)
  8. Plague of Carcosa - Rats in the Walls (14:54)
  9. Dead Witches - Fear the Priest (9:29)
  10. High Reeper - Eternal Leviathan (5:18)
  11. Devil's Witches - Magic Wand (4:27)

met Gabriel Ravera

12. Begotten - Levitator ADX (8:41)
  13. Dumblegore - My Zombie Girlfriend (3:41)
  14. Forming The Void - On We Sail (5:34)
  15. BlackLab - Warm Death (7:05)
  16. Megawitch - Funeral High (6:18)
  17. Bees Made Honey in the Vein Tree - Grandmother (10:58)
  18. Marécages - Nauséabong (5:04)
  19. Saint Karloff - Dark Sun (5:34)
  20. Potion - Women of the Wand (8:32)
  21. Warlung - Between the Dark and the Light (4:23)
Mssr Renard
Weedian is toffe kerel(?) die op Antarctica woont (volgens Bandcamp) en omdat hij zo gek is op underground muziek is hij underground bands gaan compileren. In samenwerking met het label Blues Funeral Records is hij dus stoner- en doom-bands-verzamelaars gaan samenstellen.

Dit is de eerste in een reeks van 3, waarna Weedian het over een andere boeg ging gooien en verzamelaars per regio/land ging samenstellen. Inmiddels is er nogal een grote verzameling verzamelaars.

Deze eerste verzamelaar bevat doom, doom en nog eens doom. Erg underground en erg onbekend. De kwaliteit is niet altijd erg goed en verschilt ook heel erg per nummer, maar het is wel erg leuk om bands te ontdekken. Ik geloof dat ik ik van deze tweeënhalf uur in elk geval Warlung ken.

Misschien ook leuk voor ZAP! of RuudC

avatar van RuudC
Hiervan ken ik er geen, maar ik volg Weedian wel. Ik heb de meeste landencompilaties wel aangeschaft overigens. Als ik keuzestress heb op de fiets, dan zet ik meestal een van die compilaties op.

RuudC schreef:

Ja, dat dus. Ik heb Weedian trouwens bij Patron (?) 4 euro gegeven voor zij goede werk.

Ik ben benieuwd naar de landencompilaties, maar zoals bij alles, wil ik bij het begin beginnen..

avatar van ZAP!
Mssr Renard schreef:
...De kwaliteit is niet altijd erg goed en verschilt ook heel erg per nummer...
Dit klinkt mij niet heel erg als een aanbeveling in de oren. Momenteel heb ik ook meer dan genoeg op m'n te luisteren lijst, en dan kom ik ook via YT nog wel es suggesties tegen. Maar thx voor de mention, je weet maar nooit.

Mssr Renard
Gewoon omdat het underground is en dat het me leuk leek bands te ontdekken. Ik ga één voor één wel al die compilaties af hoor...