Tangerine Dream - Ocean Waves Collection (2007)

Duitsland
Electronic
Label: Eastgate

1. Quinoa (20:50)
  2. Ancient Power Plant (4:31)
  3. Speed Dragon (3:15)
  4. Ocean Ride (8:15)
  5. Sundance Kid (6:27)
  6. Hamlet (8:09)
yorgos.dalman
Erg mooie verzamelaar met merendeels up-tempo nummers.

Het begint al met het prachtige, 20 minuten durende ‘Quinoa’, dat van origine (in 1998) nog een kleine 8 minuten langer was. ‘Speed dragon’ en ‘Ocean ride’ zijn sprankelend en meeslepend, eigenlijk zijn alle nummers dat, met uitzondering misschien van de afsluiter ‘Hamlet’, omdat de elektrische gitaar me daar teveel op de voorgrond zit en er zo een wat banaal rocknummer van maakt. Ik ga er dan minder de eigengereide Tangerine dream in zien (horen) – iets wat ik met albums als Kyoto, Vintage Vanguard en Blue dawn helaas ook al had.

Niettemin een sterke compilatie.

yorgos.dalman
Blijf dit album steeds opnieuw in de speler stoppen.

Kleine rectificatie edoch: het gaat hier niet om 'merendeels up-tempo nummers' zoals hierboven abuisievelijk aangegeven. Je vindt op deze verzamelaar alles van up- en mid-tempo tot easy chill. De mannen van Tangerine Dream zijn immers van alle markten thuis...