Ten Sharp - Their Ultimate Collection (2022)

Label: Columbia

1. You (4:31)
  2. Rich Man (4:14)
  3. When the Snow Falls (5:15)
  4. Ain't My Beating Heart (4:13)
  5. Japanese Lovesong (4:42)
  6. Lines on Your Face (4:14)
  7. Rumours in the City (4:05)
  8. Dreamhome (Dream On) (3:39)
  9. Beautiful (3:34)
  10. After All the Love Has Gone (4:24)
  11. Everything (4:29)
  12. Feel My Love (4:27)
  13. One Love (3:26)
Een van de weinige Nederlandse popbandjes met internationale allure, en alleen al daarom moeten we ze koesteren. Beautiful stond volgens mij op no 1 in Portugal. En Feel my love is een waardige opvolger van You, hun internationale doorbraakhit die overal in de wereld in de hitlijsten stond. Verzorgde pop, ietwat braaf maar toch verdienen ze respect voor hun prestaties.

avatar van nlkink
Fijn dat Japanese Lovesong ook is meegenomen. Dat nummer trok meer mijn aandacht dan You met dat gezucht er op.

avatar van gaucho
nlkink schreef:

Ik kan You op zich goed hebben, het werd naar mijn idee terecht een grote hit. Maar ik ben er door alle overexposure inmiddels wel op uitgeluisterd. En stiekem heb ik ook Japanese lovesong altijd een beter nummer gevonden. Het was hun enige kleine hitje uit de jaren tachtig, en het is fijn en terecht dat-ie hier op staat.

Maar het blijft jammer dat al hun andere werk uit de jaren tachtig altijd zo onderbelicht is gebleven. Jarenlang - ook en vooral in het CD-tijdperk - was er niets anders verkrijgbaar dan alleen de originele singles en 12 inch-singles (die ook zeer de moeite waard zijn).
En nu, nu de CD op sterven na dood is, komt dat materiaal via de streamingdiensten weer boven water en wordt er geen fysieke geluidsdrager van uitgegeven. Jammer, want met de speelduur van al dat materiaal heb je ruim een uur muziek, waarmee je mooi een CD'tje had kunnen vullen. Maar dat lijkt er niet meer vanaf te kunnen. A sign of the times, I'm afraid...

Deze verzamelaar biedt op zich een redelijk goed overzicht van de succesvolle jaren negentig. Alle singles staan er volgens mij wel op, en dat hun come-back album uit 2003 vrijwel volledig wordt genegeerd, vind ik niet zo'n ramp.