Alpha Blondy - Apartheid Is Nazism (1985)

Ivoorkust
Reggae / Wereld
Label: Shanachie

1. Afriki (5:07)
  2. Jah Houphouet (5:25)
  3. Apartheid Is Nazism (4:49)
  4. Idjidja (5:02)
  5. Sahel (4:10)
  6. Sebe Allah Y'e (4:46)
  7. Kiti (5:17)
  8. Come Back Jesus (5:35)
  9. Djinamory (7:11)
Welke gek gaf deze reggaeklassieker anderhalve ster?!

avatar van Memphis
Ja inderdaad niet te geloven. Ik vind dit zijn beste studio album en durf best te beweren dat hij dit niveau nooit meer gehaald heeft.

avatar van Memphis
Volgens mij komt deze echt uit 1985, De OOR popencyclopedie denkt er ook zo over.

Wat een album, ik hou van Alpha Blondy. Hij weet me telkens tot diep in me ziel te raken!

Het nummer Afriki is heerlijk, heel chill. Apartheid is nazism is een mooie protestnummer over de apartheid in zuid-afrika maar nog steeds actueel. Sebe Allah ye is een prachtige liefdesverklaring aan God.

Dat laatste liedje is echt zalig! De rest ook natuurlijk, maar de afsluiter in het bijzonder. Ik verlang al naar de zomer .

avatar van R0bbie_89
Prachtig deze heb hem op plaat gekocht, ben al jaren fan en ga hem bewonderen in het Paard mei dit jaar. Hij geeft nog top shows naar horen zeggen. Jerusalem met the Wailers blijft de beste. The solar system komt met hem mee. Mindere op dit album vind ik Sebe allah Ye maar denk omdat ik die te veel heb gehoord. Jah houephet en Idjidja klinken nog steeds heel goed.

avatar van Joey Ramone
Vandaag bij de kringloper gescoord voor 2 euro.
Ben er heel blij mee. Af en toe vind je daar echt diamantjes.

avatar van hansjepansje71
Dit is wat mij betreft het beste album van Alpha Blondy. Van begin tot einde een zeer prettige luisterervaring, met als uitschieter "Jah Houphouet".