Patti Scialfa - Play It as It Lays (2007)

Label: Columbia

1. Looking for Elvis (3:59)
  2. Like Any Woman Would (4:15)
  3. Town Called Heartbreak (5:29)
  4. Play Around (3:51)
  5. Rainy Day Man (4:04)
  6. The Word (3:44)
  7. Bad for You (3:39)
  8. Run, Run, Run (3:24)
  9. Play It as It Lays (4:24)
  10. Black Ladder (2:12)
nijme255@adsl
De vrouw van The Boss blijkt zowel countryblues, Looking for Elvis als een popballad, Black Ladder, aan te kunnen.
Idolen als Janis Ian in A Town Called Heartbreak en Ronald Mack in Like Any Woman worden evenveens geciteerd.
Thema van de plaat is de liefde en hoe het kan eindigen met een gebroken hart. Zie ook de openingszin van Like Any Woman Would:
"He won me carnival gifts for my love/ A jackknife for protection/ A rabbit's foot for luck".
Gevarieerde plaat van een krachtige vrouw!

avatar van Germ
Germ (crew)
In Looking for Elvis hoor je duidelijk Bruce's 57 Channels And Nothin' On.

Een beetje vreemd dat dit album zo weinig aandacht krijgt, terwijl het zeker zeer de moeite waard is. Sterker nog. Gewoon erg bovengemiddeld!. Het zal wel aan het feit liggen, dat zij de vrouw is van een groot zanger. "The Boss" Bruce, dus. Maar het is een prima afwissellend album geworden. In ieder geval beter dan 23r Street Lullaby, die bij mij meer in de kast lag dan in de cdspeler. "With a little help" van wat ouwe E-Streetcollega's, met name mijn favoriet , gitarist Nils Lofgren en ook man Bruce, himself, staat dit album als een huis. De titelsong Plays It Like It Is, is mijn favoriete nummer, maar eigenlijk is het "geheel" goed in elkaar getimmerd. Prima album dus en een beetje meer aandacht van MuMe'rs zou gewenst zijn. Ik ben benieuwd!

avatar van Madjack71
Ik heb niet zo heel veel met de muziek van Patti Scialfa, maar deze live uitvoering van Looking for Elvis, mag er zijn, zoveel is zeker.

YouTube - Looking for Elvis - Patti Scialfa, Nils Lofgren e Bruce Springsteen

ps. Ad, als je dit album beter vind als voorganger 23str lullaby, kun je ook tegelijk even de waardering aanpassen, want die is met 5* toch wel hoger als dit Play it as it Lays

avatar van spinout
Om het een term te geven:americana. Bruce speelt orgel, akoestische en elektrische gitaar en harmonica. Geen slecht album. Voor mensen die van de muziek van Lucinda Williams houden.