David Johansen - In Style (1979)

Rock / Pop
Label: Epic

1. Melody (3:02)
  2. She (2:22)
  3. Big City (4:08)
  4. She Knew She Was Falling in Love (3:46)
  5. Swaheto Woman (5:08)
  6. Justine (4:30)
  7. In Style (4:06)
  8. You Touched Me Too (2:20)
  9. Wreckless Crazy (3:14)
  10. Flamingo Road (6:00)
avatar van Dibbel
Ik had deze al beneden staan, maar helemaal niet door dat deze nog niet op de site stond. Waarvoor dank dus. Dit is natuurlijk de zanger van The New York Dolls. Kom er nog wel op terug.

avatar van Dibbel
En heel lang niet gedraaid.
Kon me er althans niets meer van herinneren.
Maar valt zat mee. Best wel aanstekelijke rockmuziek/powerpop, die niet lijkt op The New York Dolls, gezongen door de wat zware, enigszins lompe stem van David (a.k.a. Buster Poindexter).
Op de gastenlijst zien we bv. Dan Hartman, Mick Ronson en Ian Hunter. Naast zijn eigen vaste begeleidingsgroep.
Leuke nummers zijn bv. Swaheto Woman en You Touched Me Too. De rustige lange afsluiter Flamingo Road is mooi.
Kom nog wel een keer terug voor de punten.
Op vinyl, in nieuwstaat, wel op label Blue Sky, Amerikaanse persing.

avatar van Pitchman
Echt een 1979 plaat. Poprock van de bovenste plank. Ik zie mijn eigen zo staan, net als op de hoes. Strakke broek (die wijde pijpen eindelijk uit de mode) met cowboylaarzen of puntschoentjes. Overhempie met een modern stroppie erbij. Minifact als haardragt met blonde punten. Zulk soort muziek was de soundtrack erbij. Dit album klinkt niet slecht , maar was ook geen topper. Gewoon een lekkere plaat , niets meer en niets minder.