Man Doki - People in Room № 8 (1997)

Alternatieve titel: Találkozások

1 stem

Hongarije / Verenigde Staten
Jazz / Rock
Label: Polystar

1. Let the Music Show You the Way (4:27)
  2. The Journey Is Long (5:43)
  3. On and On (5:01)
  4. Diggin' Down Too Deep (5:46)
  5. Nothing or Everything (5:23)
  6. I Believe (4:31)
  7. Am I Strong Enough? (4:06)
  8. Everyday (3:32)
  9. Borrowed Love (4:49)
  10. Where I Was Born (3:26)
  11. Reborn Desire (4:02)
  12. Rainbow Angel (3:46)
  13. Never Give In (4:28)
  14. If We Try (7:23)
  15. Back to Budapest (3:06)
  16. Hold on to Your Dreams (3:41)
avatar van vigil
De Hongaar Lesley Mandoki (enigszins bekend van de groep Dschinghis Khan) heeft een goed gevulde telefoonklapper met vooral mensen uit de jazzhoek en de rock/AOR kant. Deze mensen van naam (zie hoes voor de namen) heeft hij gebeld en deze plaat mee gemaakt. Nik Kershaw mocht als popexcuus ook nog aanschuiven.

Muzikaal is het ook uit die hoek. Jazz met rockinvloeden (dat laatste vooral qua zang) of AOR/rock met jazzinvloeden (dat 1ste vooral qua zang). Het album is een conceptalbum geworden in de traditie van jaren 70 progplaten dan met AOR en Jazz invloeden (...) en soms zelfs wat funkgeluiden.

Het klinkt allemaal wel aardig zonder dat het echt enorm goed wordt. Het klinkt wel enorm Amerikaans allemaal, een hoog Toto gehalte. Een 3,25 plaat, zoals eigenlijk ook veel Toto platen maar dit slechts terzijde want het is ook zeker geen Toto look a like gebeuren.

Een groot succes was dit volgens mij niet, ik kocht deze plaat redelijk snel (t zal 1998 zijn geweest) bij de Free voor -ik dacht- 5 gulden en er lagen destijds flinke stapels.