R+ Amelia Fox - WeDisappear (2022)

Alternatieve titel: We Disappear

Dance
Label: Armada

1. Wanted This for So Long (3:59)
  2. Let’s Just Have Some Fun (3:40)
  3. Is It Enough (3:45)
  4. Love U Baby (3:14)
  5. Hey Lover (4:01)
  6. U Disappear (4:53)
  7. No Magic (3:38)
  8. All Change (2:15)
  9. Hold on to Your Heart (4:29)
  10. This Girl Is Gone (4:23)
  11. It Gets Me Thinkin (15:56)
Opvallend goed album van R + (beter bekend als Rollo Armstrong, u weet wel, die van Faithless), die ditmaal de onbekende zangeres (300 volgers op Insta) Amelia Fox heeft gerekruteerd. Met Faithless heb ik nooit veel gehad, maar de recente singles van R+ maakten wel benieuwd.

Op basis daarvan had ik een vlot elektronisch popalbum verwacht, maar er blijkt hier toch wel wat meer aan de hand. Geen lekkere deuntjes, maar een gelaagd album waarin de tracks naadloos aan elkaar zijn gelast, alsof het een mixalbum uit Rollo's eigen collectie betreft. Muzikaal klinkt het bovendien behoorlijk warm en intiem. Op een bepaalde manier doet het me ook denken aan de laatste worpen van Röyksopp, maar waar die me Scandinavisch koud laten, gaat mijn hart hier wel wat sneller van kloppen.

Voorlopige favorieten: single Hold On To Your Heart en de uitgesponnen afsluiter It Gets Me Thinking, die je smachtend naar meer achterlaat.

avatar van thelion
Alleraardigste productie van Rollo Armstrong, beter dan de laatste 2 Faithless worpen. Maar is dit dan weer zo’n digitale release waar gaan fysieke release van gaat verschijnen……. Zie dat de laatste tijd steeds vaker gebeuren, denk ik die ga ik kopen is tie er nie zo komen er gaten in mijn collectie.

avatar van -SprayIt-
Ben iets minder enthousiast dan de bovenburen. Zeker een lekkere plaat, maar wel een wat gedateerde en saaie sound voor mij. Ik mis variatie, het lijkt allemaal wat te veel op elkaar. Heeft inderdaad iets weg van Royksopp, al gaat daar meer mijn voorkeur naar uit. Moet ook denken aan een Kosheen? Desalniettemin een fijne plaat.