Miles Davis - The Complete in a Silent Way Sessions (2001)

Jazz
Label: Columbia

1. Mademoiselle Mabry (16:37)
  2. Frelon Brun (5:40)
  3. Two Faced (18:03)
  4. Dual Mr. Anthony Tillmon Williams Process (13:23)
  5. Splash (10:08)
  6. Splashdown (8:03)
  7. Ascent (14:54)
  8. Directions I (6:50)
  9. Directions II (4:53)
  10. Shhh / Peaceful (19:17)
  11. In a Silent Way (Rehearsal) (5:26)
  12. In a Silent Way (4:18)
  13. It's About That Time (11:27)
  14. The Ghetto Walk (26:49)
  15. Early Minor (6:58)
  16. Shhh / Peaceful [LP Version] (18:18)
  17. In a Silent Way / It's About That Time [LP Version] (19:52)
avatar van Teunnis
Hier moet ik even een berichtje achterlaten, want dit is zeker wel het beluisteren waard. Ik vind dit niet veel onderdoen voor de gewone versie. Mademoiselle Mabry, Dual Mr. Anthony Tillmon Williams Process en The Ghetto Walk zijn zo mogelijk nog beter dan de twee nummers van de oorspronkelijke plaat.

voltazy
luister dan eens naar enkele albums voor In a Silent Way.
daar staan ook enkele nummers op die jij hierboven noemt.

avatar van Teunnis
Kun je enkele voorbeelden geven? Davis heeft namelijk nogal wat platen gemaakt voor In a Silent Way. Of bedoel je vlak voor In a Silent Way?

voltazy
ja, ik bedoel vlak voor...
staat er idd wat onduidelijk

filles de kilimanjaro en water babies bijvoorbeeld.

In a Silent Way is op zichzelf natuurlijk al brilliant, maar deze "complete sessions" documenteert ook de weg ernaartoe. Aanrader voor Miles Davis fans.

avatar van Huygens
Niet heel veel 'nieuw' materiaal, maar absoluut de moeite waard. The ghetto walk en Early minor zijn erg mooi. Zegt wel iets als je het kan veroorloven dergelijke nummers op de plank te laten liggen.