Ria Valk - De Liefde van de Man Gaat door de Maag (1975)

Alternatieve titel: 12 Grote Successen van Ria Valk

Label: Decca

1. De Liefde van de Man Gaat door de Maag (3:23)
  2. Vrijgezellenflat (3:07)
  3. Dan Moet Je M'n Zuster Zien (2:27)
  4. Met Iwan op de Divan (3:21)
  5. Poing Poing Poing (3:07)
  6. Dat Is Zo'n Dame, Die Zich Moet Schamen (4:09)
  7. Moeder Ik Ben Zo Bang (4:35)
  8. Is Er Hier een Dokter in de Zaal? (3:26)
  9. Helemaal 'Oeps' (Van de Witte Wijn) (4:00)
  10. Ballet (2:03)
  11. Hé Hippe Vogels (2:50)
  12. Wat Jij Kan Doe Ik Beter (4:20)
Pieter Paal
Ik moet jullie iets bekennen:
Toen het nummer 'Leo' een hit was, had ik verliefde gevoelens voor Ria Valk.
Ik had toen een multo-map waarin ik allemaal dingen schreef over Vanessa van A., een meisje uit mijn klas en beroemde vrouwen waar ik verliefd op was (o.a. Purdey uit de serie 'De Wrekers').
Toen ik naar school was, heeft mijn moeder stiekem in mijn slaapkamer lopen neuzen en heeft dat dus allemaal gelezen.
Toen ik thuiskwam van school, had ze een verrassing voor mij: deze LP van Ria Valk. Het eerste dat ik deed was blozen, tenminste ik voelde dat mijn gezicht gloeide.
Ik heb de plaat vaak gedraaid.
'Dan moet je m'n zuster zien', 'De liefde van de man gaat door de maag' en 'Moeder ik ben zo bang' kon ik mij nog wel herinneren, want die werden toen vaak op zendschip Radio Veronica gedraaid, maar de rest van haar successen had ik nooit eerder gehoord, misschien te ver voor mijn tijd. Uitschieters waren de voor mij dus bovengenoemde songs.
'Vrijgezellenflat' blijft leuk. Je denkt steeds dat Ria iets stouts gaat zingen ... 'Helemaal 'oeps' (van de witte wijn)' zou zo op het recentere repertoire van Bonnie St. Claire kunnen staan. Bij 'Ballet' had ik toen allerlei visioenen van Ria Valk in zo'n sexy balletpakje. 'Wat jij kan doe ik beter' gaat Ria een duel aan met Peter Koelewijn. Jarvis Cocker deed later ook zoiets met Miki Berenyi van de groep Lush. Elkaar lekker afzeiken in een popsong.
Ik heb ook nog een keer met mijn cassetterecorder een t.v.-special over Ria Valk opgenomen.
Deze plaat heb ik begin jaren 80 voor 2 gulden verkocht aan een leraar die als hobby films maken en monteren had en verschillende muziek als achtergrond gebruikte.
Rond 1983 stond Ria Valk samen met haar dochter naakt in de Panorama en later stonden ze weer samen in diverse bladen (in badpak) met reclames voor afslankmiddelen.
In de jaren 90 vond ik op een rommelmarkt de LP 'Ria Valk is gek!' en die kon ik voor die ene gulden dus niet laten liggen.
Mijn liefde voor Ria Valk heeft niet lang geduurd. Volgens mij heeft ze ook nog eens in de serie 'Zeg 'ns AAAA' gespeeld.