Nobuo Uematsu - More Friends: Music from Final Fantasy (2006)

geen stemmen

Japan
Score
Label: Square Enix

1. Opening - Bombing Mission (4:25)
  2. Aeris' Theme (5:21)
  3. At Zanarkand (4:43)
  4. Don't Be Afraid (4:05)
  5. Tina's Theme (4:25)
  6. Swing de Chocobo (4:44)
  7. Final Fantasy (3:27)
  8. The Rocking Grounds (4:43)
  9. Maybe I'm a Lion (6:20)
  10. Suteki da Ne (6:50)
  11. The Place I'll Return to Someday ~ Melodies of Life (6:54)
  12. Opera 'Maria & Draco' (12:27)
  13. One-Winged Angel [Live Ver.] (6:32)
sxesven
Zeker niet fantastisch, deze plaat met live-uitvoeringen van bekende Final Fantasy tunes, opgenomen in 2006 in Los Angeles. De eerste paar nummers klinken nog wel degelijk erg fijn; bombastisch georkestreerde themes die het Final Fantasy-hart nog wel degelijk sneller doen kloppen. De verschrikkelijke MOR-tracks The Rocking Grounds en Maybe I'm a Lion doen alles echter volledig in het water vallen en vind ik simpelweg niet te verteren. De hieropvolgende vocale tracks zijn zeker niet onaardig, hoewel ik de opera dan weer iets te veel van het goede vind; had van mij er zeker niet op gehoeven. De welbekende afsluiter is dan toch nog een redelijk positieve noot om op te eindigen. Tel daarbij echter op dat dit materiaal tot op zekere hoogte nabewerkt is (er zijn in ieder geval fade-ins en -outs toegevoegd), iets wat ik bij elke liveplaat een slechte zaak vind, en je komt uit op een krappe voldoende, vooral voor de eerste paar tracks en de vocale nummers. 3* dus.

avatar van Nightrider
Moet "Tina's Theme" niet "Tifa's Theme" zijn?

sxesven
Nee nee, Tina's Theme is uit FFVI.