Manowar - Gods of War Live (2007)

Label: Magic Circle

1. Manowar (5:29)
  2. Call to Arms (4:58)
  3. Gloves of Metal (5:32)
  4. Each Dawn I Die (4:13)
  5. Holy War (5:08)
  6. Mountains (8:05)
  7. The Oath (4:16)
  8. Secret of Steel (6:06)
  9. Son of William's Tale (4:22)
  10. The Gods Made Heavy Metal (6:18)
  11. Die for Metal (4:54)
  12. Kings of Metal (3:32)
  13. Warriors of the World United (6:43)
  14. Black Wind, Fire and Steel (7:50)
  15. The Blood of Odin (3:57)
  16. The Sons of Odin (6:21)
  17. Glory Majesty Unity (3:29)
  18. Gods of War (7:20)
  19. Army of the Dead Pt.2 (2:26)
  20. Odin (5:19)
  21. Hymn of the Immortal Warriors (5:33)
  22. The Crown and the Ring (2:47)
avatar van Sinner
Met minstens één live release per jaar tegenwoordig (of dvd of cd)begint Manowar zo langzaam aan Iron Maiden naar de kroon te steken. Aan de andere kant is het dan wel weer leuk dat ze het doen - want net die ene keer dat je NIET gaat halen ze natuurlijk een hele lading klassiekers boven die al 15-20 jaar niet meer (of nog nooit) gespeeld zijn.

Alleen al de moeite voor cd 1 dus: met Each Dawn I Die, Holy War, Mountains, The Oath en het goddelijke Secrets Of Steel spelen ze zowat al mijn favoriete tracks. Geluid is wederom gewoon goed en de songs worden erg degelijk neergezet. Cd2 is natuurlijk een heel klein beetje overbodig want de nummers en opzet verschillen bijna niet van de studio versies.

Dus ben je fan is het zeker te pruimen (of voor cd 1 zelfs een must), ben je dat niet dan zou ik toch gaan voor de vorige (Hell On Stage).

Joy
tis idd wel aardig om te zien dat men het hele ouvre bespeeld
klassiekers als gloves of metal, mountains (supermooi nr), black wind fire and steel en ga maar door

helaas heb ik manowar die ene keer dat ik ze live zag niet kunnen waarderen, het was een grote aanfluiting

het hele concert, wat amper 45 minuten duurde en waarin zon 4 en ene half nummer werd gespeeld kon rekenen op terecht boegeroep

nochtans vind ik manowar wel nog steeds een origineel bandje

het manowargeluid vind je nergens anders en platen als battle hymns en into glory ride zijn ware klassiekers

de elpeeversies hangen hier nog altijd te schitteren ana d emuur

avatar van Metalhead99
Ik vind dit toch geen super live plaat. Manowar heeft al eens beter live materiaal uitgebracht dan dit.

avatar van B.Robertson
Die tweede disc stelt me teleur. Op het rijtje af de tweede helft van de Gods of War cd. (Het album heet tenslotte ook Gods of War Live) Heb het album om de eerste disc gekocht, die gaat veel vaker gedraaid worden met al die klassiekers op een rij. Na de bassolo komt er zelfs een trilogie van metal nummers die me weet te overtuigen, die 2e disc maakt een hoge score ongedaan.

avatar van B.Robertson
http://metal-kids.com Nog wat bijgeleverde reclame, kan je je kind laten rondlopen in een shirtje van Manowar of andere grootheden. Gods of War Live biedt het allemaal. Eric Adams zijn stembereik wordt al wat minder op dit album maar wat is het genieten van klassiekers als Mountains, Secrets of Steel, Each Dawn I Die etc. Die eerste disc is echt super, goed geluid ook. Vraag me wel eens af welke bands zij tot false metal rekenen, met hun kreet Death to False Metal. (Alles wat naar commercie neigt.)