Dan Mangan - Being Somewhere (2022)

Canada
Folk / Pop
Label: Arts & Crafts

1. All My People (3:34)
  2. Fire Escape (3:43)
  3. Easy (3:53)
  4. Just Know It (2:13)
  5. All Roads (3:37)
  6. In Your Corner (For Scott Hutchison) (3:16)
  7. Long After (3:44)
  8. Wish I Was Here (3:01)
  9. No Tragedy Please (4:11)
avatar van muziekobsessie
Yes een nieuwe dan mangan!!! zin in! het regent ineens mooie releases altijd in de herfst waarom??? Nobody knows. fire escape klinkt mooi

avatar van musicfriek
muziekobsessie schreef:
fire escape klinkt mooi
Die draai ik dus al weken grijs en tevens mijn kennismaking met Dan. Binnenkort zijn oudere albums eens beluisteren, die lijken me erg de moeite waard. Het nummer All Roads is net uit en ook weer erg fijn. Net zoals tracks 4 en 6. Kom maar op met dit album!

avatar van musicfriek
Potver, kom er net achter dat Dan naar Nederland komt voor 2 concerten, 17 november in Rotown Rotterdam en 18 november Lutherse Kerk in Groningen. Precies de dag dat ik vertrek voor 2 weken vakantie

Maar bij deze gedeeld voor de liefhebbers.

avatar van Mausie
Dan Mangan onderscheidt zich in de grote folkvijver met originele instrumentatie. De singles klinken echt als een klok.

De folkvijver waarin Dan Mangan vist is onnoemelijk groot. Bij elk nummer denk ik 'dit lijkt op...', maar dan kan ik het toch niet echt plaatsen. Lijkt het nu Ry X, Bon Iver, Sufjan of op Mick Flannery?! Maar dan is er al snel het besef dat het toch anders is. Dit omdat Mangan het net even anders aanpakt. Zijn muziek is heel eigen en toch herkenbaar.

Net even die andere twist, zonder dat het hoogdravend of arty wordt. Dat maakt dit album zeker bijzonder.

avatar van clayhill
Ik zit volgende week in de kerk !

avatar van clayhill
Het was prachtig !!