Entombed - Entombed (1997)

Zweden
Label: Earache

1. Out of Hand (3:08)
  2. God of Thunder (4:40)
  3. Black Breath (2:29)
  4. Stranger Aeons (3:36)
  5. Dusk (2:41)
  6. Shreds of Flesh (2:04)
  7. Crawl (6:13)
  8. Forsaken (3:50)
  9. Bitter Loss (4:22)
  10. Night of the Vampire (5:00)
  11. State of Emergency (2:34)
  12. Vandal X (7:39)
avatar van CWTAB
Verzamelplaat die enkele singles & splits samenbundelt:

- 1-3 Out Of Hand EP, God Of Thunder is een Kiss cover, Black Breath is een Repulsion cover
- 4-6 Strangers Aeons EP
- 7-9 Crawl EP, alle 3 de nummers hebben hier Orvar Säfström op zang, 7 & 9 zijn later in een andere versie op Clandestine uitgebracht
-10 Split Ep New Bomb Turks , een Rocky Erikson cover, 11 is een Stiff Little Fingers cover & 12 is een Unsane cover (met een akoestisch niemendalletje hidden track)

avatar van Edwynn
Vooral Night Of The Vampire is erg leuk gedaan. Het clipje verscheen nogal eens op MTV. Ik kende Roky Erickson toen nog niet. Zeer verfrissende cover en staat mooi haaks op de magere oogst van Wolverine Blues. Voor mij is het dan ook de enige reden dat ik deze cd heb aangeschaft.
De Crawl EP stamt natuurlijk van de Clandestine sessies. Dus in die zin zijn de herinneringen aan het vervlogen deathmetalverleden Crawl en Stranger Aeons nogal overbodig. Ook overbodig is Out Of Hand, wat ik toevallig wel net één van de betere tracks op Wolverine Blues vind.
De Kiss cover is bespottelijk en de Repulsion cover doet mij ook al niet veel.
ik vind het een geinig tussendoortje maar het is geen must ofzo.