Richard Davis - Safety (2002)

Dance / Electronic
Label: Punkt

1. More of You (6:32)
  2. Breathe (7:30)
  3. Meaning (6:54)
  4. Inbetween Thoughts (6:52)
  5. In the Air (6:57)
  6. Those Moves (7:03)
  7. Colours (7:14)
  8. Tell You Something (6:26)
  9. Sure (7:04)
  10. Fall (7:04)
avatar van John Doe
Zeer kwalitatief deep house album. Tien top producties.

thejazzscène
Inderdaad 10 perfect afgewerkte nummers staan hierop. De nummers getuigen echt van een vakkundige kennis en esthetiek. Het album straalt echt volwassenheid uit.

Heel aangenaam is deze plaat. Zo rustig om je echt te laten zakken in een zetel en te genieten van romantische vocals die tussen de softbeats doorvloeien. De hoge vrouwenstem heeft een heerlijk teder effect.
Het machinale verdwijnt hier en maakt plaats voor een 'handgemaakt' album. Licht minimalistisch en zoals John Doe al zei; diep en mooi.

avatar van T.O.
Lekker in het gehoor liggende houseplaat, met wat poppy invloeden en vocalen. Aardig is ook hoe alle tracks in elkaar overlopen, als ware het een mix.

Het ontbreekt wel wat aan pit echter, daardoor blijft het iets teveel in de achtergrondmuziek hangen.