Midnight Danger - Malignant Force (2018)

1 stem

Zweden
Electronic / Rock
Label: NewRetroWave

1. Into the Unknown (1:49)
  2. Stranger Days (5:13)
  3. Adrenaline Burst (4:58)
  4. He Won't Come Back (4:00)
  5. System Outage (4:19)
  6. Shadows (4:34)
  7. Malignant Force (4:32)
  8. Sleepless Nights (3:43)
  9. Behind the Mirror (4:56)
  10. Back for Blood (4:57)
  11. Red Horizon (4:20)
avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Het Zweedse synthwave-project Midnight Danger, bestaande uit producer en gitarist Chris Young, is één van de betere synthwave-acts die ik de afgelopen tijd heb leren kennen.
Het debuutalbum Malignant Force is dan ook echt een aanrader voor iedereen die de retro-electrosound van de jaren '80 hoog heeft zitten.
Vooral geïnspireerd door de soundtracks van John Carpenter, Tangerine Dream, Goblin en synthipop uit de jaren '80 in het algemeen (de albumhoes is zelfs redelijk kenmerkend en vermakelijk te noemen en een verwijzing ernaar), maar ook hardrock en metal, maakt Midnight Danger een behoorlijk goed portie synthwave met een redelijke hint naar darksynth, alhoewel het nooit echt over-de-top gaat. Dat maakt de muziek van Midnight Danger tegelijkertijd ook best toegankelijk.
Tevens zijn de nummers stuk voor stuk zeer pakkend en memorabel te noemen, waardoor elk thema van welk nummer dan ook, dagenlang in je kop kan blijven zitten.
Dat maakt de muziek tegelijkertijd verslavend en bovenal gewoon erg leuk.
Vooral de toevoeging van de electrische gitaar op praktisch ieder nummer, zorgt voor een extra boost en geeft daardoor de muziek een flinke lading extra power mee.
Er staan louter en alleen maar toppers op deze plaat, die stuk voor stuk op je afgevuurd worden, na het veelbelovende intro "Into the Unknown".
Als ik er dan al een aantal mag noemen, dan zijn het veelomvattende "Stranger Days", het knallende en vlotte "Adrenaline Burst", het meeslepende "Shadows", het krachtige en dreigende titelnummer, het meer lichtvoetige "Sleepless Nights" en de duistere afsluiter "Red Horizon" reden te meer om deze plaat een kans te geven. Maar de rest van de nummers zijn gewoon net zo goed.
Concreet is Malignant Force van Midnight Danger gewoon niet te missen als je van krachtige en stoere synthwave met een flinke dosis flitsend gitaarwerk houdt. Aanrader dus!