Sjaak - Sjaak in the House (2022)

Pop / Hip-Hop
Uitgebracht in eigen beheer

1. Badjas aan in Club (2:36)
  2. Squirtle (2:15)
  3. Home Alone (2:24)
  4. Challas op de Bassline (2:00)
  5. 1701 (2:12)
  6. Tuba (2:05)
  7. Middle of Nowhere (2:27)
  8. C. Dundee (2:54)
  9. Halve Werk (2:16)
  10. Alligateur (2:44)

met Bobso Architect

11. Trompetisto (2:20)
  12. Voor Niks (2:50)
  13. Ce Soir (2:32)
  14. Verder Dan Dat (2:37)
  15. Stap voor Stap (2:43)

met Kav Verhouzer

avatar van Yestsida
Ik heb altijd al wel een zwak gehad voor Sjaak en hij heeft toch een lange weg afgelegd van zijn begin dagen als artiest van Ali B. tot nu. Wat een verschil tussen "ben je wel eens door een vlindermes gevlinderd?" en dan nu singles als Trompetisto.
Ach, hoogstaand is het allemaal niet maar ik vind Verder Dan Dat, Trompetisto en vooral Challas op de Bassline wel lekkere singles... binnenkort zal ik me waarschijnlijk eens wagen aan het volledige album.

avatar van Yestsida
Zoals verwacht is dit niet heel kwalitatief.

De nieuwe muzikale weg dat Sjaak ingeslagen is vind ik hem absoluut goed af gaan maar een heel album is simpelweg te veel van het goede. Hij stond er sowieso al om bekend om zijn eigen taaltje te hebben maar op Sjaak in the House kraamt hij niets anders dan onzin uit op producties die het goed zouden doen op een (fout) feestje of op een platform als TikTok.

Challas op de Bassline blijft veruit het lekkerste nummer op de plaat, dat vind ik oprecht een heel fijn nummer. Trompetisto en Verder Dan Dat blijven grappige singles maar op een minder serieuze manier dan die andere. Ce Soir is ook een geinige single dat zich bij de twee voorgangers mag voegen.
Middle of Nowhere is een zwoel zomers nummertje dat ook nog wel een aantal luisterbeurten zal mogen genieten.

Zoals de videoclips al wel doen vermoeden moet je de muziek dat Sjaak maakt gewoon niet serieus nemen, dan is het beter verteerbaar. Mij helpt het ook dat ik hem altijd wel een tof persoon heb gevonden met zijn eigenzinnige vocabulaire. Het is, zeker met dit genre, gewoon geen "album-artiest". Een paar singles er uit kiezen en de rest links laten liggen.