menu

John 5 - The Devil Knows My Name (2007)

mijn stem
4,10 (5)
5 stemmen

Verenigde Staten
Rock
Label: Mascot

  1. First Victim (1:05)
  2. The Werewolf of Westeria (8:42)
  3. 27 Needles (6:56)
  4. Bella Kiss (1:30)
  5. Black Widow of La Porte (7:26)
  6. Welcome to the Jungle (4:29)
  7. Harold Rollings Hymn (0:53)
  8. Dead Art in Plainfield (8:01)
  9. Young Thing (3:05)
  10. The Washing Away of the Wrong (8:44)
  11. Juli 31st (The Last Stand) (4:11)
totale tijdsduur: 55:02
zoeken in:
avatar van Leonard91
3,5
Zeker geen onaardig album van John 5.
Het gaat weer allemaal met grootse snelheden en veel technisch vernuft, wel zijn de countryinvloeden iets meer naar de achtergrond verdwenen en is de plaat ietsjes minder divers dan zijn vorige.
Ook de keuze voor wat langere tracks pakt niet altijd even goed uit, het geshred van John 5 kan na een tijdje wat vermoeiend aandoen, een beetje emotieloos, dat is vooral zo als je 8 minuten achter elkaar naar hetzelfde soort geraas zit te luisteren.
Dat neemt niet weg dat John 5 nog steeds een apparte verschijning is in zowel uiterlijk als speelstijl, de countrynummertjes zijn leuk, een nummer als The Wherewolf of Westaria is nog steeds geweldig en af en toe weet hij nog te verassen.
Maar de rek begint er toch echt een beetje uit te raken, hij lijkt soms een beetje in herhaling te vallen, en een matige Guns n' Roses cover gecombineerd met wat rare tussendoortjes (Harold Rollings Hymn) levert toch niet zijn beste album op. Maar ondanks alles toch nog een 3,5 omdat er genoeg leuk materiaal is er toch nog echt wel een paar hele leuke dingen op staan.
3,5

Gast
geplaatst: vandaag om 17:34 uur

geplaatst: vandaag om 17:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.