menu

M.I.A. - Mata (2022)

mijn stem
2,94 (9)
9 stemmen

Verenigde Staten
Dance / Hip-Hop
Label: Island

  1. F.I.A.S.O.M., Pt. 1 (1:30)
  2. F.I.A.S.O.M., Pt. 2 (2:49)
  3. 100% Sustainable (2:23)
  4. Beep (1:59)
  5. Energy Freq (2:45)
  6. The One (2:25)
  7. Zoo Girl (2:52)
  8. Time Traveller (3:03)
  9. Popular (3:05)
  10. Puththi (2:40)
  11. K.T.P. (Keep the Peace) (2:15)
  12. Mata Life (1:32)
  13. Marigold (3:36)
totale tijdsduur: 32:54
zoeken in:
avatar van mh040
Boaz van de Beats heeft hierop geproduceerd

3,5
M.I.A. heeft zich altijd op een unieke positie begeven sinds het begin van haar carrière. Zeer invloedrijk voor vele artiesten tijdens en na haar generatie maar slechts enkele keren doorgebroken bij het grotere publiek. Dit album zal daar helaas waarschijnlijk geen verandering in brengen.

Het is bewonderenswaardig hoe eigen haar muziek klinkt, al sinds het allereerste begin in 2004. Muzikaal grijpt ze op “Mata” regelmatig terug naar haar vroegere albums ("Arular" en "Kala") maar mist het een aantal extra lagen en variatie die daar wel terug te vinden waren, zowel tekstueel als muzikaal. Het meerendeel van de nummers volgen elkaar zo snel op dat het bijna een hap-slik-weg gevoel krijgt.

De nummers "K.T.P." (een soort throwback naar haar grootste hit "Paper Planes") en "Marigold" klinken als potentiële hits, maar door haar recente controversiële berichten zal dat wellicht uitblijven deze keer.

avatar van AstroStart
3,5
Het is inderdaad niet zo slim van haar om anti-vaccin-berichten te plaatsen. Het album is zeker niet zo sterk als de voorgangers. De singles (Popular, The One, Beep) zijn goed te pruimen en K.T.P. en Puththi mogen er ook zijn. Jammer dat ze Beep - het beste nummer op dit album - niet even verder heeft uitgebouwd. Nu voelt het teveel als een demo, terwijl het een killer track had kunnen zijn als er iets meer tijd aan was besteed. Nu is het na twee minuten al voorbij met de pret en qua songwriting had ze ook met iets beters kunnen komen dan 'beep beep'.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:22 uur

geplaatst: vandaag om 15:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.