Crumbsuckers - Beast on My Back (1988)

Label: Combat

1. Breakout (5:06)
  2. Jimmies Dream (3:12)
  3. Charge (3:13)
  4. Initial Shock (5:00)
  5. I Am He (3:27)
  6. The Connection (3:05)
  7. Rejuvenate (3:48)
  8. Remembering Tomorrow (5:01)
  9. Beast on My Back (3:04)
avatar van exodus
Strakke en stroeve Crossover met een vette boze Hardcore kant gegoten in vernuftige Metal. Het schijnt dat Megadeth deze band ook bewonderde; er zijn raakvlakken inderdaad qua gitaarspel. En met nog meer fantasie hoor je qua gitaarwerk zelfs waar later een band als Nocturnus naar geluisterd kan hebben, en/of Nasty Savage (zou Crumbsuckers naar N.S. geluisterd hebben?)...maar misschien is dit allemaal wat ver gezocht. Het gitaarwerk en de sound vertoont enige overeenkomsten...virtuoos. Gooi daar een boze Hardcore zang overeen... Crumbsuckers is een goed geoliede boze band, met ontoegankelijke onsympathieke nummers op deze plaat. Ze liggen niet al te gemakkelijk in het gehoor in iedergeval, en soms ben ik in de mood om dit plaatje weer eens te draaien. Een band met een heerlijke eigenwijze sound, en de ietwat chagrijnige en arrogante gezichten op de hoes geven de inhoud van de plaat perfect weer.

Meneer Bungel
Mooi en goed be/gesproken, exodus! Al ken ik Nocturnus niet (of nauwelijks? zal het eens opzoeken) en heb ik de N.S.-invloeden niet zo gemerkt; die van Megadeth echter des te meer.

Een doeltreffend amalgaam van hardcore en metal dus, met virtuositeit en trefzekerheid gespeeld, met flinke doses melodieuze verrassingsaanvallen, hoekige en dwarse composities die zich niet meteen gewonnen geven, maar als 't één keer zo ver is... heb hem vandaag voor de derde keer op staan. De brullerige, idd boze zang moet je wel kunnen smaken.

En let eens op het stukje op ongeveer 1m18s van de titeltrack; ook Jeff Waters / Annihilator (Human Insecticide) heeft hier vast goed naar geluisterd. Verder doet het me ook vaak denken aan Atrophy en Flotsam&Jetsam, en vanwege de (metal/hardcore) mix ook Acrophet.

Uitstekende plaat die ik jammerlijk laag gewaardeerd had staan naar verhouding; het debuut ga ik ook snel achteraan.

Aan-ra-der!

Meneer Bungel
Meneer Bungel schreef:
Een doeltreffend amalgaam van hardcore en metal dus
Waarbij hardcore op zichzelf al een amalg. van punk en metal is...

Nieuwstad
Goed dat je jezelf nog even corrigeert.