Walkin' Large - Riverside Pictures (1995)

Zuid-Afrika / Eritrea
Label: Groove Attack

1. To Get Started (0:28)
  2. From Around (2:45)
  3. Who Will Go Down (...Times Like These) (4:38)
  4. Airplay? (4:06)
  5. Reachin' (For My People) (3:45)
  6. Bag of Chips [Remix] (3:31)
  7. Vibes (3:44)
  8. When I Flow (4:03)

met Jeru the Damaja

9. In Here (Refreshed) (4:26)
  10. No Time for Weakness (3:51)
  11. In the Name of the Rhyme (3:16)
  12. From Here to Wherever (2:07)

met Fabe

13. In Here (The Ill Way) (3:55)
avatar van waxs
Echt een sterke plaat, typische Old School invloeden met Jazz/Soul samples en goede lyrics. Ook nog een bijdrage van Jeru op "When I Flow", dikke 4*

Social_Mask
Kijk, dit zijn dus prachtige beats. Erg goed geproduceerd. Erg erg erg goed zelfs. Teksten zijn ook sterk. Alleen ik vind die rappers niet al te best.. echt zonde. Dat accentje vind ik na een tijdje wel wat storend. Jammer jammer jammer.. Toch nog 4* voor het album, door de geweldige beats (en natuurlijk JERU!!!) en de teksten. Toch jammer van die rappers...

avatar van waxs
Jammer dat dit album nog steeds redelijk onbesproken blijft op MusicMeter, ik heb pas ook nog de opvolger toegevoegd. Die ik nog moet gaan beluisteren.

Social_Mask
Spijtig idd, want fok, wat zijn die beats toch heerlijk.

avatar van Seedorf
Sterke plaat idd..Vooral erg leuk geproduceerd door DJ ARA. Hij weet een goede sfeer neer te zetten met zijn boombap producties & samplegebruik.
Rapper Ono komt opzich ook best sterk, maar laat zich toch wel dragen door de producties. Ook Jeru is weer goed op dreef in de track: When I Flow.
Vooralsnog krijgt dit album van mij 4* (dit album verdient idd wel wat meer aandacht!).

EPMD
wat een vet album... strak geproduceerd en de mc's flowen lekker over de vette beats... geen slecht nummer, alleen jammer dat ie niet meer leverbaar is...

kArIzMa_TuRk
Ja, 'n mooi plaat! When I Flow is echt geweldig! Een goed album met sterke beats en producties.

avatar van ewalk
Ik wist niet eens dat dit album hier stond. Ik ken deze gast persoonlijk. Hij is een Afrikaan die in Osnabruck woont of woonde. Heb zijn album nooit gehoord maar ken een paar nummers die hij toen on stage deed tijdens optredens in Duitsland. We hingen wat met hem en zijn gabbers rond toentertijd. Leuke gast. Ik zal eens op zoek gaan naar het album.

avatar van sinterklaas
Hoort dit niet Duisland te zijn?

avatar van Osiris Apis
Nee, dit zijn de landen waar ze geboren zijn.

avatar van FunkyMonk
Damn, When I flow is idd dé shit.
Jeru is dé shit.

Social_Mask
Wat vond je van de producties, Monk ?

avatar van FunkyMonk
Strictly eastcoast boombap shit! (hoewel ik lees dat die gasten in Duitsland zijn opgegroeid? Dit wetende, vind ik ze nog niet zo slecht rappen)
Dikke beats dus eigelijk, typerend voor '95, die een goeie sfeer neerzetten. De subtiliteit van de jazz-funk-en soul samples (horen we graag), het repetitieve, ..., de flavor van de mid-90's zit er gewoon helemaal in

Toch erg slept on album dit hoor. Ik doe er meteen een halfje bij.

avatar van ewalk
Ze zijn in Duitsland opgegroeid en wonen er, als het goed is ook nog.

avatar van sinterklaas
Osiris Apis schreef:
Nee, dit zijn de landen waar ze geboren zijn.

Dat zegt nog weinig denk. Dan zouden ze Panjabi MC en Cornershop ook India als land hebben op MuMe

avatar van Osiris Apis
Ja dat moet eigenlijk ook. Maar het maakt mij eigenlijk niet zoveel uit.

Lv92
Bizar hoe gebalanceerd dit album is in vergelijking met soortgelijke hiphopplaten uit midden jaren negentig. Erg goed!

Rene1979
Productioneel misschien wel een van de beste platen uit 1995..
Raps zijn echt niet verkeerd, eigenlijk gewoon prima.

avatar van Kos
Kos
When I Flow is wel uberdik.