Pearl Jam - Amsterdam, NL 25.07.2022 (2022)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Nothing as It Seems (7:18)
  2. Off He Goes (6:41)
  8. Pilate (2:47)
  9. Corduroy (8:37)
  10. Mankind (3:23)
  11. Wishlist (4:16)
  12. Hard to Imagine (5:24)
  13. Better Man (10:50)
  14. Black Diamond (5:27)
  15. Given to Fly (3:31)
  16. Porch (9:37)
  17. Encore Break (4:52)
  18. Do the Evolution (5:31)
  19. Purple Rain (6:54)
  20. Alive (6:29)
  21. Indifference (4:33)
  22. Rockin' in the Free World (8:56)
avatar van Funky Bookie
Hele bijzondere setlist, mede door de stemproblemen van Ed.
Ze begonnen met rustige nummers zodat hij zijn stem kon opwarmen en Mike, Matt, Stone en Josh deden lead vocalen. Grote opvaller is uiteraard W.M.A. op de setlist, voor de eerste keer in Europa!

Dankzij de bijzondere setlist is dit een hele bijzondere show geworden.

ard
Helemaal mee eens! Verschillende keren gezien Pearl Jam, maar dit concert was echt magisch!

avatar van Rogyros
Was idd een mooi concert. Al vond ik het echt onzinnig om de apparatuur aan het eind kapot te maken als onderdeel van de show. Maar goed, klein detail. Het heeft de pret niet gedrukt. Zodra deze heren het podium opkwamen, was de sfeer geweldig. Ze speelden sterk en strak en Eddy zong uitstekend. Wat dus vanwege zijn aanhoudende stemproblemen best bijzonder was

Geweldig concert!

Hier ga ik ook achteraan, zelf Pearl Jam voor laatst gezien, gehoord op Werchter 2022 en ja toen waren ze zeker (ook) in topvorm. Beladen concert, 30 jaar na het Roskilde drama.

avatar van Brunniepoo
Het was mijn eerste keer Pearl Jam live en mede door alle onzekerheid vooraf en het enigszins moeizame begin duurde het best even voor ik erin kwam. Ook is zo'n bijzondere setlist vooral leuk voor de fans die een band al vaker gezien hebben, voor mij hadden er nog wel een paar hits bij gemogen. Toch kijk ik wel positief terug op het optreden en dit album is een mooi aandenken - vooral ook omdat het die bijzondere avond goed heeft vastgelegd.

Dat was spannend inderdaad, gingen de 2 geplande shows in Amsterdam wel of niet door. Uiteindelijk ging dit optreden alleen door, waarbij Eddie dus vanwege (eerdere) stemproblemen het eerste deel van het concert het rustig aan moest doen (met zijn Nederlandse arts toekijkend vanaf de tribune). Dat had effect op de setlist en op diegenen die zongen.

En zo werd het een bijzonder concert van Pearl Jam, terwijl je op zich al blij was dat het überhaupt door kon gaan. Pearl Jam is altijd al een geweldige live band, maar als ze iets bijzonders gaan doen wat maar net door kan gaan en het is ook nog het laatste concert van de Europese Tour, dan krijg je echt een fantastisch concert. En dat is wat dit is. En ik was er gelukkig ook bij.

De 2CD en officiële downloads van dit concert zijn te bestellen op Pearljam.com.

avatar van Juul1998B
west schreef:

Ik voelde me echt genaaid. Ik had dus kaartjes voor de 1e, die pas heel laat werd afgezegd. En om dan te horen dat hij een dag later wel ging, tja..
Maar ik gun jullie natuurlijk dit optreden hoor

Juul1998B schreef:

Maar ik gun jullie natuurlijk dit optreden hoor

Zo zou ik me ook voelen. Balen.

Mocht Pearl Jam ooit weer komen, zou ik voor beide avonden een ticket kopen. Ze spelen namelijk meestal nogal verschillende setlists. Ik heb 2x zo'n dubbel optreden meegemaakt. Echt geweldig.

avatar van Juul1998B
west schreef:

Zo zou ik me ook voelen. Balen.

Ga ik nu ook zeker doen mochten ze weer in nl optreden. Zou mn eerste x pearl jam zijn geweest, ik wacht nog steeds geduldig
Maar dit is trouwens een hele mooie setlist!