Mathilde Nobel - Founds on Land (2022)

Electronic
Label: Nous'klaer

1. Some (4:06)
  2. I Eat Air (2:57)
  3. Bliss (4:52)
  4. Founds on Land (4:33)
  5. Thanking My Angels (4:36)
  6. Sufficient (4:07)
  7. David (2:29)
  8. Nehalennia (4:11)
  9. Ground (3:26)
  10. Leave Me (Part Two) (2:58)
  11. IDWBR (4:56)
avatar van 123poetertjes
Hier heb ik zin in! Haar beschrijving op het affiche van Hit the City in m'n thuisstadje trok m'n aandacht en toen Bliss ook precies dat bleek te zijn hoefde ik er geen twee keer over na te denken. Het was een bizar optreden in de zin dat het publiek gedurende het gehele optreden (Effenaar kleine zaal) bij de bar bleef hangen om het weekend door te nemen. Dus er was:
- een podium met Mathilde, mengpaneeltje en microfoon
- gat
- ik, op een eiland bivakkerend
- gat
- de rest (inclusief de kutmensen aan de bar dus, maar ook nog wel een paar toffe mensen hoor!)

Het werd hierdoor zowel heel ongemakkelijk als heel erg vet, want ergens mag zo'n act als Mathilde een gevoel van ongemak en vertwijfeling achterlaten bij het publiek. En verder was ze simpelweg fantastisch! Laten we zeggen dat ze iets van het schel dromerige van Halfaxa heeft gemengd met het schurende van een Barbieri en af en toe zelfs wat oldskool Aphexritmes. Adelbrieven ik weet, maar ik ga hier ook gewoon absurd goed op. Naast Bliss zijn I Eat Air en IDWBR namelijk ook van een ontzettend hoog niveau, dus dat belooft voor de rest.

Zoveel respect voor opkomende artiesten in gratis zaaltjes, zeker als ze met zoiets onalledaags aan durven komen zetten. Hopelijk vindt ze hier op de site nog het publiek dat ze in de Effenaar niet kreeg. Ik ben in elk geval om.

avatar van 123poetertjes
JA! Dit is een bezwerend prachtige plaat geworden. Echt elk nummer hier heeft iets mystieks over zich, maar weet zich wel lngzaam, beetje bij bij beetje, een weg bij me naar binnen te eten. En het tintelende gevoel dat dat achterlaat is verslavend. Zwaar onder de indruk ben ik van dit, wat mij betreft dé Nederlandse release van het jaar. Nehalennia, rot op van mij zeg.

avatar van GrafGantz
Ondanks je lovende worden hierboven heb ik nog nauwelijks een idee hoe dit nu zo'n beetje klinkt. Maar je enthousiasme werkt aanstekelijk en het is ook nog eens uitgebracht op een fijn label, dus ik zal me binnenkort eens aan een luisterbeurt wagen

avatar van 123poetertjes
Nieuwe poging: dit klinkt alsof Eartheater, Maud Geffray, Björk en een tien jaar terug in de tijd gereisde Grimes een ladiesnight houden in één of andere technobunker. Gok ik, was zelf niet uitgenodigd.

avatar van Dim
Dim
Voorlopig kan ik niet warm worden van dit, in mijn ogen, vage electrogedreutel. Maar ik geef het nog wel een kans, ooit.