Salem Hill - The Robbery of Murder (1998)

Label: Cyclops

12. Epilogue (7:13)
  13. Evil One * (6:30)
avatar van LZA
LZA
Tamelijk droevig (qua verhaal) concept album van Salem Hill.

Verhaal: Vader en zoon raken betrokken bij een auto ongeluk waarbij de vader om het leven komt. De beschonken dader rijdt gewoon door. Vol haat en wraakgevoelens gaat de zoon op zoek naar de dader.

Muzikaal dik in orde, er zitten aardig wat goede gitaar en viool solo's in. Tevens ook mijn eerste album van Salem Hill. Nou had ik begrepen dat deze heren nogal gelovig zijn (Cprog blablabla), niet echt mijn ding maar van gelovige, opdringerige strotduw teksten is nergens sprake. Geen enkel probleem dus.

Toch wel een erg sterke plaat. Ik vind hem beter dat Mimi's Magick Moment.

Heb hem eindelijk beluisterd, maar zo op het eerste gehoor is het niet echt iets voor mij. Het ligt duidelijk in het straatje van de Amerikaanse progbands als Spock's Beard en in mindere mate Kansas, Styx en Glass Hammer. Net als bij die andere bands verpest de gladde en overgeproduceerde sound het een beetje voor mij. Hoewel het muzikaal allemaal dik in orde is, biedt het album nergens de spanning die ik juist zo apprecieer bij progressieve rockbands. Vandaar dat ik niet hoger dan 3* kan geven...

avatar van grovonion
Een van de betere albums die tot nu genomineerd werden tot prog-album van de week. Dat komt niet omdat dit een uitzonderlijk goede plaat is maar eerder omdat het wat middle-of-the road klinkt. Wie wil hoort hier af en toe een Pink floyd in. Gelukkig is hier voor eens eens een zanger met relatief normale stem aan het werk. ik denk dat wat vaker hiernaar luisteren wel wat meer *'en te weeg brengt.

Edit vergeten te vermelden dat dit het album van vorige week was, loop wat achter. Maar maakt toch niet uit als dit bericht in enkele weken gelezen wordt

avatar van LZA
LZA
Haha, in ieder geval is die enkele stem weg , en staan er welgeteld 3 berichten bij

avatar van Pellie
Een album wat mij doet denken aan Pink Floyd en Kayak. Vooral aan het begin van het album staan de beste nummers waaronder: When & Someday. Na een sterk begin zakt het ietwat weg en wordt het album soms wat saai.

Geen overtuigend sterk album, maar een mooie voldoende is het wel waard.

avatar van bonothecat
De naam van deze band doet mij altijd denken aan een hip-hopper. Maar niets is minder waar, achter Salem Hill verschuilt een prima band. Vooral het begin van het album is sterk, daarna verslapt het een beetje. Niettemin 3,5*