Laura Shigihara - Plants vs. Zombies (2010)

geen stemmen

Electronic
Uitgebracht in eigen beheer

1. Crazy Dave's Greeting (0:08)
  2. Crazy Dave [Intro Theme] (1:27)
  3. Choose Your Seeds (0:18)
  4. Grasswalk (2:28)
  5. Loonboon (1:47)
  6. Moongrains (2:25)
  7. Zen Garden (1:00)
  8. Watery Graves (2:01)
  9. Watery Graves (1:56)
  10. Ultimate Battle (1:55)
  11. Rigor Mormist (1:52)
  12. Cerebrawl (1:57)
  13. Graze the Roof (3:03)
  14. Brainiac Maniac (1:42)
  15. Zombies on Your Lawn (2:39)
  16. Zombotany (1:17)
  17. Uraniwa Ni Zombies Ga! (2:39)
  18. Crazy Dave (In-Game) (1:45)
  19. Choose Your Seeds (In-Game) (0:31)
  20. Grasswalk (In-Game) (5:00)
  21. Loonboon (In-Game) (2:04)
  22. Moongrains (In-Game) (3:13)
  23. Zen Garden (In-Game) (1:09)
  24. Watery Graves (In-Game) (3:41)
  25. Ultimate Battle (In-Game) (2:09)
  26. Rigor Mormist (In-Game) (3:59)
  27. Cerebrawl (In-Game) (1:55)
  28. Graze the Roof (In-Game) (3:48)
  29. Brainiac Maniac (In-Game) (1:59)
BrotherJohn
Toch wel verrassend om dit zo hoog in de toplijsten van RateYourMusic terug te vinden, met maar liefst 3,90* gemiddeld na ruim 350 stemmen. De composities en melodieën zijn heel aardig en de muziek past goed bij de game. De gameplay van de game was erg goed en deze muziek had alleen nog maar een versterkende werking. Maar luister je dit nu als losstaand album dan valt op hoe mager, steriel en keyboard-achtig vooral de strings, harpjes en pianootjes klinken. De productie heeft veel te weinig body gekregen en klinkt inmiddels best wel gedateerd aan. Op soundcloud zijn dezelfde songs (met behoud van compositie) te horen in een wat voller jasje, door 'Super Smash Bros Ultimate' (wie of wat dat ook moge zijn), die uitgave klinkt al wat beter maar is het ook niet helemaal. Het blijft natuurlijk in de kern ook best wel opzichtig computermuziek. Voor deze oorspronkelijke release rond ik toch naar boven af, naar 3,5*