Ad Infinitum - Chapter III: Downfall (2023)

Zwitserland
Label: Napalm

1. Eternal Rains (3:54)
  2. Upside Down (3:15)
  3. Seth (3:44)
  4. From the Ashes (4:41)
  5. Somewhere Better (4:08)
  6. The Underworld (3:59)
  7. Ravenous (3:37)
  8. Under the Burning Skies (3:57)
  9. Architect of Paradise (3:33)
  10. The Serpent's Downfall (4:07)
  11. New Dawn (3:53)
  12. Legends (4:03)

met Chrigel Glanzmann

13. Upside Down [Instrumental Version] (3:15)
  14. Somewhere Better [Instrumental Version] (4:06)
avatar van The_CrY
Deze was een beetje langs me heen geglipt, maar na het uitstekende Chapter II album keek ik hier eigenlijk wel naar uit. Helaas vervalt de band hier weer een beetje in de middelmaat en weten de composities hier niet zo op te vallen als op de vorige. De stem van Melissa Bonny is nog altijd zeer sterk in zowel de grunts als in de cleane zang, en ook de gitaarsolo's zijn nog altijd lekker. De modernere elementen in sommige songs zijn vaak een welkome afwisseling, met djent-achtige ritmes of breakdowns in sommige nummers, maar uiteindelijk worden die vaak weer gevolgd door een oninteressant refrein. Jammer, want hoewel dit prima wegluistert en de 3,5* sterren meer dan waard is, is het toch een stapje terug voor mijn gevoel.

avatar van Darkzone
Dankzij de Facebook-groep Women Of Rock & Metal kwam een moie foto van de zangeres voorbij van deze band. En de songs via youtube beluistert die hier gelinkt op MuMe en die hebben mij overtuigd dat ik graag hun albums zou willen beluisteren. Het doet mij in eerste instantie aan Nightwish denken en dan aan Epica.

avatar van Darkzone
En dit album inmiddels op lp in huis. En het album staat ook als een huis. Het swingt in al zijn stevigheid. Niks spectaculairs, maar wel een heel lekker geluid.