Atrocity - Okkult III (2023)

Duitsland
Label: Massacre

1. Desecration of God (5:09)
  2. Fire Ignites (3:54)
  3. Born to Kill (3:19)
  4. Bleeding for Blasphemy (5:17)
  5. Priest of Plague (3:16)
  6. Malicious Sukkubus (6:35)

met Elina Siirala en Zoë Marie Federoff

7. Lycanthropia (3:37)
  8. Faces from Beyond (5:02)
  9. Cypka (4:37)
  10. Teufelsmarsch (4:38)

met Robert Dahn en Misstiq

avatar van Eddie
Is dit nog steeds dezelfde Atrocity die vroeger een alleraardigst nummer op Headbangersball hadden?(Death of Love o.i.d. heb geen zin om het na te zoeken). Deze plaat klinkt in ieder geval totaal niet zoals ik verwacht had. Het nummer wat ik kende is natuurlijk maar één nummer, maar in mij gedachten maakte ze een beetje Type-O achtige doomy metal-rock. Dit is veel meer death/black metal dan ik verwacht had. Ik vind het niet heel verkeerd moet ik zeggen, sterker nog ik vind het wel een lekkere plaat. Een beetje overgeproduceerd (naar mijn mening), met namen de drums vind ik wat klinisch klinken.

avatar van namsaap
Prima uitgevoerde thrashy death metal waar wordt gestrooid met vette gitaarriffs. Qua songwriting is het wel wat beperkt. Het lijkt erop dat er vooral riffs aan elkaar zijn geplakt zonder al te veel druk te maken om het verband onderling. Desondanks een aardige plaat om eens te luisteren.