Sin - Errare Digitale Est (2002)

1 stem

Frankrijk
Electronic
Label: Recall

1. A Little Rest (6:29)
  2. There's Nothing (5:15)
  3. Dub01 (5:06)
  4. Hard Ebm (5:36)
  5. The Day I Killed Myself (5:00)
  6. Things You Love (5:12)
  7. (Don't) Stare at Me (4:16)
  8. Save... (5:06)
  9. Untitled (5:37)
  10. Sinker (5:24)
  11. Army of Me (3:46)
  12. Ecstatic Dub (5:02)
thejazzscène
De nummers waar niet op gezongen wordt, zijn erg sterk zoals Hard EBM. Dit is stevige industrial met een lekkere baslijn op de achtergrond die af en toe tot de voorgrond treedt.
Sinker is ook een aardig nummer. Opvallend is hier de pulsende distorted beat.
Mij neigt het allemaal teveel naar simplistische rock dan naar Industrial bij alle andere nummers. Deze rock heeft dan weinig of geen noise kenmerken maar blijft binnen het hardrockgenre. Als er dan nog een stem bijkomt die vele verwantschappen vertoont met die van Kurt Cobain van Nirvana, ben ik nogal snel geneigd deze muziek af te zetten.
Als dit een single was geweest met de bovenstaande twee nummers dan had hier een veel aardiger cijfer gestaan.

avatar van Suicidopolis
Rock zou ik het toch niet durven noemen... Dat er vele gedistorte gitaren invoorkomen, ok, maar rock... Mmmnee...

Hard EBM is ook één van mijn favorieten, maar ik kan, in tegenstelling tot thejazzscène, ook het overige deel van het album danig appreciëren. Lekker donker sfeertje, lekkere opbouw, en als het ontploft, dan ontploft het ècht wel. Zeer mooie productie, met veel bliepjes hier, en glitches daar, en voor de rest inderdaad wel vrij simplistische riffs en drum patterns. Mij niet gelaten, ik houd wel van wat repetitief geneuzel zoals dit, zolang de sfeer er maar inzit.

Daar waar deze plaat als geheel consistenter overkomt dan hun debuut (betere, afgeliktere productie), vind ik wel dat het ook allemaal wat tammer klinkt, wat minder psychotisch, en dat is een spijtige zaak.

Al bij al blijf ik dit een heerlijke schijf vinden, eentje waar ik nooit voor terugdeins om de volume knop wat verder open te draaien. Wat mij betreft: een trip van begin tot einde, een plaat die het best te genieten valt in het donker, ogen toe, en luisteren van begin tot einde... De 2 laatste nummers, een cover van Björk en een remix van de eerste track, mogen wèl overgeslagen worden...

avatar van Supernormal
thejazzscène schreef:

Dat nummer wordt ook gebruikt in de soundtrack van Need For Speed Underground trouwens. Buiten dat nummer is hier weinig bijzonders te horen.