SYML - The Day My Father Died (2023)

Pop / Folk
Label: Nettwerk

1. Howling (5:23)

met Lucius

2. Believer (4:23)
  3. Laughing at the Storm (3:38)
  4. Sweet Home (4:08)
  5. Lost Myself (3:34)

met Guy Carvey

6. The Day My Father Died (3:23)
  7. Feel Your Pain (4:30)
  8. Tragic Magic (3:22)
  9. Chariot (3:20)
  10. Marion (3:35)
  11. Better Part of Me (3:46)

met Sara Watkins

12. Baby Don't Lie (3:56)
  13. You and I (3:13)

met Charlotte Lawrence

14. Caving In (3:08)
  15. Corduroy (3:38)
avatar van WoNa
City & Colour, Half Moon Run and CSN, ze komen allemaal in grote porties voorbij in de eerste vijf nummers van The Day My Father Died. Door de stem van Brian fellon, door de samenzang met zichzelf en de manier waarop nummers zich ontwikkelen. Dit is geen kritiek, want de start van dit album is ronduit geweldig. Daarna verlies ik mijn interesse heel snel. Dat begint met de mood change in het titlenummer, dat bijna feestelijk klinkt. Of dit verlies komt omdat het album minder wordt of dat ik niet meer aankan, daar ben ik nog niet uit. Voorlopig een voldoende dus qua score.

Opvallend is dat de dag uit de titel dus niet alleen heeft geleid tot rouw, maar ook bevrijding. Luister ook naar wat Fellon zingt dus.

avatar van Cherubini
Lastig al die zangers met de voornaam Brian.Dit is Brian Fennell, niet Fellon. Dat lijkt meer op Brain Fallon (vh Gaslight Anthem)