The Zombies - The Zombies (1984)

Alternatieve titel: The Singles A's & B's

Label: See for Miles

1. She's Not There (2:28)
  2. Leave Me Be (2:10)
  3. Tell Her No (2:10)
  4. She's Coming Home (2:38)
  5. I Want Her Back (2:11)
  6. Whenever You're Ready (2:47)
  7. Is This the Dream (2:45)
  8. Remember You (2:00)
  9. Indication (3:05)
  10. Gotta Get a Hold of Myself (2:30)
  11. Goin' Out of My Head (3:04)
  12. You Make Me Feel Good (2:42)
  13. Woman (2:27)
  14. What More Can I Do (1:41)
  15. I Must Move (2:00)
  16. I Remember When I Loved Her (2:02)
  17. I Love You (3:17)
  18. Don't Go Away (2:37)
  19. Just Out of Reach (2:09)
  20. How We Were Before (2:10)
  21. The Way I Feel Inside (1:31)
  22. She Does Everything for Me (2:19)
  23. Untitled Bonus Track * (1:49)
De Decca singles van 1964 t/m 1967
1 t/m 11 zijn de A kantjes
12 t/m 22 de B kantjes
De E.P. met o.a. Summertime ontbreekt dus.
EMI plus heeft ze in 2000 ook nog eens uitgegeven met bonus CD-Rom als The Story. Daarop zijn ze alleen de single I Want Her Back Again / I Remember When I Loved Her vergeten.

avatar van heartofsoul
Van The Zombies, die ik vind behoren tot de meest interessante groepen die de Engelse beatboom heeft opgeleverd, zijn verscheidene compilaties verschenen van hun singles voor het Decca-label. Dit is het eerste Zombies compilatie-album dat ik kocht, en later heb ik er nog een paar aangeschaft, en bovendien bezit ik ook de box Zombie Heaven. Niet alle albums klinken even krachtig; ik prefereer de mono-mixen op Zombie Heaven, al vind ik sommige stereo-mixen lang niet slecht. Lang geleden bezat ik een in de uitverkoop bij het toenmalige V & D gekochte tweede singletje, het alleen in de UK uitgebrachte Leave Me Be , met als b-kantje het onstuimige Woman. Destijds kon ik het niet thuisbrengen, het werd namelijk niet gedraaid en geen hit. Dat singletje was in krachtig mono en het maakte een onvergetelijke indruk op me. Nog steeds is Leave Me Be een favoriet van mij, maar op deze comp helaas aanwezig in een mindere stereo-versie.
De muziek zélf op dit album vind ik fantastisch; wát een mooie liedjes, en zowel de stem van Colin Blunstone als het toetsenspel van Rod Argent zijn zeer aantrekkelijk; jammer dat behalve She's Not There en Tell Her No (in de Verenigde Staten) geen van de hier verzamelde singles een hit van betekenis werd, iets dat ik wel eens betreur.