Effluence - Sarmat (2022)

Metal / Avant-Garde
Label: Putrefactive

1. Undulating Alala (26:25)
avatar van B.Robertson
Experimental band by Matt Stephens from California, USA, started in 2020 mixing technical brutal death metal, free jazz, avant-garde, gorenoise, etc. This is his second album*. Vocals in this release by Paul Acuña.

Twee jaar heeft de artiest hieraan gewerkt en komt met een experimenteel werkje door de YouTube-uploader ingedeeld onder Brutal Death Metal / Free Jazz en RYM geeft het Avant-Garde Metal, Brutal Death Metal, Technical Death Metal - Free Jazz, Gorenoise, Free Improvisation.

Wel even lekker als je eens even iets anders dan 'echte muziek' wilt horen en meer voor 'herrie' gaat.

Sarmat | Effluence - effluence666.bandcamp.com

* Bij Discogs, Metal Archives en Rate Your Music ingedeeld onder de EP's.

avatar van exsxesven
Ook een lekkere bak herrie maar ik vind Psychocephalic Spawning wel een paar tandjes lekkerder nog. De free jazz take op death metal is top, maar ik mis de gorenoise wel, en doordat dit onophoudelijk doorramt is het eindresultaat voor mij iets minder bruut dan de voorganger. Verder heerlijk, ben benieuwd waar dit zich nog heen gaat ontwikkelen.

avatar van B.Robertson
Eerlijk gezegd raakt hij mij een beetje kwijt met zijn laatste project Neural Indent:

Music | Neural Indent - neuralindent.bandcamp.com

Matt Stephens Albums: songs, discography, biography, and listening guide - Rate Your Music - rateyourmusic.com

En dan is er nog een album onder eigen naam waar niets over te vinden valt - Stringulation! Misschien raakt hij de weg wat kwijt met teveel projectjes en blijft Psychocephalic Spawning zijn meesterwerk.