Icehouse - Big Wheel (1995)

Australiƫ
Label: WEA

1. Big Wheel (4:28)
  2. Satellite (4:19)
  3. Goodbye, Valentine (4:07)
  4. Judas (5:20)
  5. Invisible People (6:11)
  6. Feed the Machine (5:34)
  7. Cadillac (4:05)
  8. Sam the Man (3:55)
  9. Stolen Guitar (4:24)
  10. The System (6:56)
  11. Orbital Line * (4:39)
  12. Turn It Around * (2:58)
  13. Driving Me Backwards * (5:54)
  14. Blank Frank * (3:35)
  15. Satellite [The Ex-static Mix] * (5:27)
avatar van Roadbuilder
Omdat ik de CD's "Primitive Man" en "Man of Colours" (eigenlijk LP's) had en deze redelijk ok vond, heb ik deze ook in opwelling aangeschaft (uitverkoopje). Echter dat viel dus wel wat tegen. De mooie songs en sound die ik van icehouse gewend was, kwamen niet echt terug op deze cd. Jammer, ik had er meer van verwacht.

avatar van Simon-Hans
Dit is dus de laatste "echte"plaat van Icehouse/Iva. Duidelijk zijn de overeenkomsten met Earthling (Bowie). Ik vond deze CD erg veelbelovend, en eigenlijk hoop ik stilletjes nog steeds op een nieuwe Icehouse/iva plaat. Te horen is een emotionele Iva, die op de meeste andere platen toch redelijk koel/glad klinkt. Prima CD!

avatar van Erwin.c
Simon-Hans schreef:

Helaas.....Earthling is uit 97 maar misschien heeft Bowie uit Icehouse hun vaatje getapt!! haha

avatar van Simon-Hans
Erwin.c schreef:

Juist....

avatar van TEQUILA SUNRISE
Absoluut hun minste worp.
Klinkt rommelig en de soundscapes tussen de nummers spreken mij niet aan.
Iva Davies komt hier soms wat schreeuwerig over, wat afbreuk doet aan zijn fraaie stemgeluid.