Roo Panes - The Summer Isles (2023)

Folk
Label: Leafy Outlook

1. A Handful of Summer (2:59)
  2. The Summer Isles (Sunrise) (3:47)
  3. Fairy Falls (3:59)
  4. I Just Love You (3:12)
  5. Our Time (3:24)
  6. Suburban Pines (6:53)
  7. Samalaman Bay (3:55)
  8. Notes from a Holiday (2:54)
  9. Arcadia (3:30)
  10. Letter to the Boy (3:58)
  11. Childhood (5:45)
  12. Let It Be a Long Time (2:59)
  13. Leave That Light On (2:55)
  14. Remember Fall in Montreal (5:00)
  15. The Summer Isles (Sundown) (3:29)
Alle Roo Panes albums staan op 4,5* bij mij, dus het moge duidelijk zijn dat ik hier wel naar uitkeek.

Voor het eerst zit ik op 4*. Ik weet niet zo goed waarom. Misschien een beetje Roo Panes verzadiging, of zijn de nummers net een tikkie minder rakend dan voorheen?

Wederom fraaie nummers en schitterende instrumentatie inclusief de warme stem van Panes.

Maar lijkt allemaal iets gewoner te zijn geworden of het ligt aan mij en de emoties komen minder binnen.
Heel af en toe ervaar ik een beetje een Paul Simon vibe. Dat is natuurlijk geen slechte referentie.

Neemt niet weg dat The Summer Isles een mooi album is waar ik zeker met plezier nog vaak naar zal luisteren.

Wat heeft deze man een gouden keeltje,vind alles van hem mooi...kan hier echt elk minuut van de dag na luisteren...
Kan niet wachten op de volgende....

ROukes schreef:
Kan niet wachten op de volgende....

Nu al? Deze is afgelopen vrijdag uitgekomen!

avatar van Nainamo
Wat een heerlijke luisterervaring op deze regenachtige avond. Ik ben erg enthousiast over dit nieuwe album.

En ineens gebeurt dan toch datgene wat ik niet verwacht had. Die magische vonk ontstond weer. Roo's album de laatste dagen herontdekt en ik zie niet in waarom dit ietsje minder zou zijn dan de voorgangers. Het is gewoon weer net zo mooi.

is het de intrede van de herfst die hier voor zorgt? Wie weet. In elk geval stijgt The Summer Isles flink in waardering.

avatar van Tha)Sven
Dat moment dat de instrumentatie wegvalt tijdens Suburban Pines is echt een magistraal moment.