China Crisis - Singles / B-Sides / Versions (2022)

Label: Universal UMC

1. Best Kept Secret [Andy Partridge Version] (4:08)
  2. Worlds Apart [Pete Walsh / Strawberry South Sessions] (3:27)
  3. Trading in Gold (4:24)
  4. Diary of a Hollow Horse [Acoustic Version] (3:37)
  5. Red Letter Day [Mike Thorne Re-Recorded Version] (4:39)
  6. St. Saviour Square [Mike Thorne Re-Recorded Version] (4:09)
  7. Red Letter Day [Bazilington DJ Vibe Mix] (4:05)
  8. All My Prayers [Mike Thorne Re-Recorded Version] (4:05)
  9. Scream Down at Me (3:16)
  10. Christian [Single Edit] (4:10)
  11. Cucumber Garden [Edit] (4:45)
  12. Tragedy and Mystery [Extended Version] (5:28)
  13. Working with Fire and Steel [Edit] (3:36)
  14. Wishful Thinking [Edit] (4:40)
  15. Hanna Hanna [Edit] (3:25)
  16. Arizona Sky [Edit] (4:11)
  17. No Ordinary Lover (3:41)
  18. Watching Over Burning Fields (6:21)
  19. Greenacre Bay (4:17)
  20. Performing Seals (2:47)
  21. Cucumber Garden (6:56)
  22. Be Suspicious (5:01)
  23. Dockland (4:09)
  24. Forever I and I (3:04)
  25. A Golden Handshake for Every Daughter (3:58)
  26. Some People I Know to Lead Fantastic Lives (3:49)
  27. Animalistic (4:36)
  28. It's Never Too Late (4:56)
  29. 96.8 (4:26)
  30. Orange Mutt-Mutt Dance (3:48)
  31. Little Italy (3:05)
Interessante release!

avatar van Chameleon Day
Dat vroeg ik me af. Is het merendeel al niet uitgebracht op de expanded versies van de eerste drie albums? dazzler, jij kan het ons vast zo vertellen.

avatar van dazzler
Is inderdaad volgens mij allemaal te vinden op de deluxe edities van de eerste vijf Virgin albums. Het enige wat daarop ontbrak was de 7" versie van de Wishful Thinking b-kant This Occupation. Dat nummer staat op deze Singles / B-sides / Versions collectie niet eens in de tracklijst. De 7" edits van Working With Fire And Steel, Wishful Thinking en Hanna Hanna zijn volgens mij gewoon de albumversies. Er bestaat een kortere versie van Wishful Thinking en ook die ontbrak op de deluxe editie (men zetter er doodleuk de albumversie voor in de plaats). Dus mijn eerste indruk is: hebben we al en eerdere fouten worden niet rechtgezet.

Behalve de edits van Christian en Cucumber garden misschien.

avatar van Chameleon Day
Leuk is dan wel dat deze op Spotify staat, maar de deluxe edities van de eerste albums niet.

avatar van Edwin
dazzler schreef:

Dat geldt ook voor Best Kept Secret. Op de reissue van What Price Paradise werd de [Andy Partridge version] als bonus toegevoegd, maar dat was gewoon de albumversie. Ook die fout herhalen ze hier. Verder ontbreken het b-kantje The Instigator en de extended version van This Occupation.

De eerste release van hun single African and White dateert uit hun pre-Virgin tijd en had Be Suspicious als b-kant. Als onderdeel van een John Peel Session stond dit nummer als bonus op de reissue van Difficult Shapes, maar het origineel ontbrak vreemd genoeg. Dat zetten ze nu wel recht met bovenstaande tracklist. Maar echt tellen doet het niet, want het is een digital-only release.

Virgin heeft African and White in 1982 een tweede release gegeven. Die single had Scream Down at Me als b-kant. Vervolgens is in 1990 nog een extended version van African and White uitgebracht op CD-single and 12", de zogenaamde Steve Proctor Remix. Daarop staat Be Suspicious als bonus (samen met Red Sails, een albumtrack van Difficult Shapes). Die uitgave op CD blijft dus uniek voor Be Suspicious.

avatar van gaucho
De 7" versie van Wishful thinking is toch gewoon de albumversie die iets eerder wordt weggedraaid? Zeg ik uit mijn eigen herinnering, want ik heb ook de single nog. Maar misschien is het een iets andere mix?

Ik heb alleen de originele CD's en LP's en heb die deluxe-edities nooit aangeschaft. Dus daarmee zou dit voor mij een interessante aanschaf kunnen zijn. Maar vermoedelijk weer alleen te vinden op streamingsites en niet als fysieke uitgave. Dat wordt voor mij als oldschool muziekliefhebber toch wel een vervelende trend...

gaucho schreef:

Volgens mij is er ook even geknipt in de intro.

Desalniettemin voor mensen die alleen de reguliere albums hebben, een meer dan aardige alternatieve instapper.

avatar van dazzler
De versie van No Ordinary Lover is die van Virgins Methods Of Dance sampler uit 1982.
Een andere en langere mix dan de b-kant van No More Blue Horizons (Fool Fool Fool).