Anthems Volume 7 (1988)

Alternatieve titel: Anthems Vol 7

1 stem

Funk / Soul
Label: Street Sounds

1. The Crusaders - Streetlife (7:46)
  2. Evelyn King - Love Come Down (6:09)
  3. Glenn Jones - I am Somebody (6:22)
  4. Gloria Gaynor - I Will Survive (4:48)
  5. Odyssey - Native New Yorker (5:35)
  6. Oliver Cheatham - Get Down Saturday Night (7:32)
  7. GQ - Make My Dream Come True (6:12)
  8. Alicia Bridges - I Love the Nightlife (5:37)
Dit is het laatste deel uit de serie Anthems van het label Street Sounds uit de jaren '80. In deze serie zetten ze de hits die populair waren in de clubs in de jaren '80 in de lange 12-inch versies op plaat. Dit zevende deel is gevuld met (hele) goede funk en disco. Helaas staat hier alleen niet de langste versie met mooie instrumentale delen op van I Will Survive van 8 minuten. Mogelijk paste die er niet meer op.

Favorieten voor mij hier zijn Streetlife van the Crusaders, Love Come Down van Evelyn "Champagne" King, een andere maar prima versie van Native New Yorker van Odyssey, Get Down Saturday Night van Oliver Cheatham en de lange versie van I Love the Nightlife van Alicia Bridges die ik nog niet eerder gehoord had. Als je geïnteresseerd bent in extended versions, zou ik deze hele Anthems serie van Street Sounds verzamelen. Dat kan op zowel LP als CD.

avatar van gaucho
Het blijken er inderdaad zeven geweest te zijn. Ik heb ze bijna allemaal op CD, waaronder ook deze. Ik heb ook nooit begrepen waarop I will survive hier niet gewoon in zijn originele 12 inch-versie van acht minuten op stond. Qua speelduur had hij er gemakkelijk op gekund.

Pluspuntje van deze collectie is dan weer wel wat ze gekozen hebben voor de originele 12 inch-versie van Street life. Die verschilt op een aantal punten van de overlange LP-versie van 11 minuten. Hij heeft een kort intro en komt dus wat sneller 'to the point' en de piano-solo is volgend mij ook anders. Daarna swingt deze versie de hele tijd door, waardoor hij zich ook meer leent voor de dansvloer. Dat geeft deze verzameling wel een meerwaarde, want die 12 inch-versie kom je niet zo gek vaak tegen.

Nog meer trivia: Evelyn 'Champagne' King scoorde internationaal met Love come down, maar in Nederland werd het nummer een hit in de reggae/dance-versie van Barry Biggs, de reggae-zanger met die hoge falsetstem.

gaucho schreef:

Helemaal mee eens. Voor mij was deze versie ook een aangename verrassing. Ik had 'm lang niet gehoord, i.t.t. de lange LP-versie.