Lou Donaldson - Here 'Tis (1961)

Jazz
Label: Blue Note

1. A Foggy Day (9:27)
  2. Here 'Tis (8:37)
  3. Cool Blues (6:39)
  4. Watusi Jump (7:34)
  5. Walk Wid Me (6:55)
avatar van heartofsoul
Een niet onaardig jazzalbum in de categorie "soul jazz", waarop ik het spel van "Baby Face" Willette (op hammond) erg kan waarderen, en ook gitarist Grant Green is redelijk op dreef. Maar helaas, Lou Donaldson zelf (op alt sax) kan mij maar matig boeien. Ik ben blij dat dit album niet mijn introductie tot de jazz was. Ooit gekocht toen ik (zo'n 10 jaar geleden) wat Blue Note cds kocht, mede vanwege de mooie hoesfoto.

Soledad
Herkenbaar hoor. Lou heeft mij ook nooit echt kunnen bekoren. Hij heeft wel een shitload aan albums op Blue Note achtergelaten. Voor mij persoonlijk allemaal niet erg interessant.

Gelukkig ben ik wel enthousiast over een deel van de 'shitload' aan albums die Lou Donaldson heeft gemaakt voor Blue Note, zeker de soul-jazz platen en zeker die met Grant Green, zoals deze Here 'Tis.

Grant Green speelt hier weer heerlijk op zijn gitaar. Baby Face Willette bespeelt wel erg fraai het orgel. Er is volgens mij ook weinig mis met de smooth sound van Lou Donaldson op altsaxofoon. Hij schreef ook weer 3 nummers voor dit album. De drums komen van Dave Bailey.

Er staat alleen maar (erg) lekkere muziek op deze plaat, waarbij ik een speciale vermelding wil maken voor kant 2 van de LP: het erg fijne Watusi Jump en het coole Walk Wid Me. Zeker voor soul-jazz liefhebbers is dit Here 'Tis een aanrader.