Nakhane - Leading Lines (2022)

Zuid-Afrika / Verenigd Koninkrijk
Label: BMG

1. Tell Me Your Politik (3:25)

met Moonchild Sanelly en Nile Rodgers

2. Do You Well (3:33)

met Perfume Genius

3. My Ma Was Good (5:14)
  4. You've Got Me (Living Again) (3:30)
Nakhane is terug. Inmiddels zijn er drie singles verschenen Tell Me Your Politik waar niemand minder dan Nile Rodgers aan meewerkt, Do You Well, een duet met Perfume Genius (na Anohni wederom zo'n fijne samenwerking) en sinds gisteren My Ma Was Good plus de aankondiging van deze EP half december.

Het wachten is dus nog op You’ve Got Me Living . Als het goed is volgt er nog meer, waarschijnlijk in de vorm van een album ergens in 2023. Tegenwoordig wil Nakhane met hen/hun worden aangesproken en dat is wel even wennen merk ik, daar ik ook nog steeds persoonlijk contact heb.

Ik ben benieuwd naar het vervolg van dit alles! Deze EP is in elk geval weer een schot in de roos.

En inmiddels is de EP compleet nu ook You’ve Got Me (Living Again) uit is. Een track die nog het meest aansluit bij zijn album You Will Not Die, maar waar ik ook Brave Confusion in terug hoor.

Wederom is Nakhane erin geslaagd mij te veroveren. Dat deze EP maar een geweldige opmaat moge zijn voor het geplande album volgend jaar.

avatar van AstroStart
Lastig om een EP te beoordelen, maar op basis van 4 nummers is het een ruime 4. Do You Well is één van mijn favoriete nummers van 2022. Over de gehele linie sterk en veelzijdig.

AstroStart schreef:

Alle vier de nummers komen ook op Bastard Jargon te staan.

Het grappige is dat ik Nakhane nog steeds best vaak spreek en ik mede daardoor extra hyped ben. Zo heerlijk dat het nog kan: met zoveel plezier uitkijken naar een release.

Do You Well is ook mijn favoriet van deze EP.

Voor mij de EP van het jaar! Kom maar op met het album.