Evelyn Thomas - High Energy (1984)

1 stem

Dance
Label: Record Shack

1. Masquerade (5:30)
  2. Heartless (8:20)
  3. Running Wild in the Night (7:37)
  4. High Energy (5:28)
  5. Second Best (5:10)
  6. Chalk It Up to Experience (5:50)
  7. Shy Guy (5:48)
avatar van musicfriek
Soms heb je van die klassiekers die bijna niet kapot kunnen, High Energy vind ik nou een typisch voorbeeld daarvan. Retestrakke beat zit er in dat nummer. Een van de weinige danceplaten uit die tijd die nog steeds draaibaar is.

Heb het nummer Masquerade ook eens beluisterd en dat is weer zware rip-off ervan, bijna exact dezelfde beat. Jammer. Aan haar stem ligt het niet, die is gigantisch. Ik blijf nog wel even genieten van High Energy...

your love is lifting me, oh woooowooo wooo, high energy

It was only last week that we first met, I was walking down the street

avatar van T.O.
Je kunt de gay club bijna visualiseren bij die plaat.

Heeft volgens mij ook de naam gegeven aan de substroming Hi NRG (denk aan nummers als Into The Groove, Let The Music Play of Tell It To My Heart)

avatar van Dibbel
Lloret De Mar-disco.
Althans zo is het mij bijgebleven.
High Energy was de grote energieke hit van dit album en haalde de nummer 3 in september 1984.
Deze dame heeft een stem als een klok, die ook in de overige disconummers goed naar voren komt.
Dit album heeft de sound van bv. Divine en Dead Or Alive ook uit die jaren en volgens mij werd dat inderdaad Hi NRG genoemd.
1 bijna-ballad (Chalk It Up To Experience), de rest is uptempo.

Ik heb deze LP gewoon op het Ariola-label, in goede staat, Duitse persing.