British Sea Power - The Decline of British Sea Power (2003)

Alternatieve titel: The Decline Of

Label: Rough Trade

1. Men Together Today (0:40)
  2. Apologies to Insect Life (2:46)
  3. Favours in the Beetroot Fields (1:18)
  4. Something Wicked (3:12)
  5. Remember Me (3:10)
  6. Fear of Drowning (4:26)
  7. The Lonely (5:13)
  8. Carrion (4:06)
  9. Blackout (3:48)
  10. Lately (13:59)
  11. A Wooden Horse (4:35)
  12. Childhood Memories * (3:36)
  13. Heavenly Waters * (6:35)
avatar van titan
titan (crew)
De eerste nummers zijn even doorbijten, maar daarna valt er veel te genieten. 3,5*

paranoidandroid
Ik vind de eerste nr.s eerlijk gezegd minstens zo goed als de rest. Geweldig album.

Vind het ook een geweldige plaat! 4,5 *

avatar van Hermy
Een paar geleden heb ik dit album aangeschaft en gelijk weggegeven aan een jarige vriend; ik vond het helemaal niks.
Nu toch maar weer gedownload en ik vind het bij nader inzien eigenlijk een heel goed album. Met name Something Wicked, Remember Me en Carrion zijn geweldig. Toch maar weer gaan kopen dus.

avatar van Reint
Ik ben benieuwd. Staat in paranoidandroid's top 10 samen met allerlei andere briljante albums, dus toch maar eens naar op zoek.

avatar van Reint
Erg gaaf album. Hoe staat het eigenlijk verder met de band? (Nieuwe albums?)

5 sterren!

paranoidandroid
Reint schreef:

wat een eer! en je hebt er geen spijt van, heel mooi!

nieuwe album komt begin volgend jaar: Do you like rock music? Ze hebben wel net een EP uit: Krankenhaus?

avatar van Reint
Do You Like Rock Music? is echt een vreselijke titel voor een album, sorry dat ik het zeg.

Over dit album, ik was toch iets te optimistisch, zo geweldig vind ik het niet meer. 4,5. Dat nog wel.

avatar van LittleBox
Ik kende deze band eigenlijk niet totdat ik wat berichten las bij Do You Like Rock Music? en vooral ook dat het niet zo goed zou zijn als hun debuut. OK, laat ik dus gewoon bij het begin beginnen, dacht ik, en heb dit album even binnengehaald. En ik ben er zeer over te spreken! Prachtig. Namen als Pavement, David Bowie (en dus ook Arcade Fire) kwamen in me op en Apologies to Insect Life is natuurlijk gewoon Allison van Pixies. En wat giert dat Lately heerlijk uit de bocht. Verzekerd van een paar weken non stop op de iPod!

avatar van Lennonlover
Mooie plaat alleen zijn de nummers soms wat rommelig. Remember Me zou een van de beste nummers van afgelopen jaren geweest kunnen zijn maar ze hebben het enigzins verkloot. 2,5*

avatar van Helicon
Leuk eigenzinnig plaatje. Zeer afwisselend.

Hoogtepunt het bijna 14 minuten durende Lately, wat volledig ontspoort, HEERLIJK!

avatar van Mod77
carrion, geweldig nummer!

avatar van royals
Ik heb een beetje gemixte gevoelens bij deze plaat. Hij klinkt zeker uniek en de band heeft een eigen geluid. Maar naast de geweldige meeslepende nummers 'Lately', 'Carrion', 'Remember Me' en 'Something Wicked' vind ik weinig echt geweldig. Dus eigenlijk een half goede plaat.

avatar van Ludo
The Lonely is mijn favoriete BSP-nummer.

Aardige 'literaire' hoes ook. Past wel bij de pompeuze bandnaam.

avatar van EttaJamesBrown
Vriendje van mij stelt dat de bandnaam ingekort gaat worden. Zal dat eens uitzoeken.

avatar van coldwarkids
EttaJamesBrown schreef:

Klopt. Sea Power heet de band nu. Ze komen met een nieuw album!

avatar van GrafGantz
EttaJamesBrown schreef:

British Sea Power Change Name to Sea Power, Share New Song “Two Fingers”: Listen | Pitchfork