Dan Hartman - New Green Clear Blue (1989)

geen stemmen

Label: Private

1. Sigh of Relief (4:36)
  2. Romance (5:16)
  3. New Green / Clear Blue (5:06)
  4. The Swan (5:01)
  5. Beautiful Mist (5:31)
  6. Alpha Waves (5:45)
  7. Adrift in a Red Sky (6:29)
  8. Scaramanga (4:10)
  9. Soviet Nights (4:28)
  10. Hope of No End (4:41)
  11. Home (5:23)
avatar van Pinsnider
Weet iemand meer over deze man..?? Hij heeft toch wel de meest geniale/legendarische discostamper op zijn naam staan: is die ook op een lp verschenen..?? Wat is dit voor plaat..?? Wat is er gebeurd..??

Op wikipedia staat wel het één en ander. Relight my Fire, I Can Dream About You en Instant Replay staan wel genoemd als hits, maar albums kan ik zo snel niet vinden. Hij is overleden aan een hersentumor die veroorzaakt is door aids. De laatste tien jaar voor zijn dood schreef hij meer voor anderen.
Aldus wikipedia.

avatar van Pinsnider
Hmmm, vreemd dat hij niet een heel album heeft opgenomen, of zou hij last van plankenkoorts hebben gehad oid..?? Dank voor de info!!

avatar van Herr Meijer
Check http://www.danhartman.com
Hij heeft héél wat albums opgenomen...

Jazzthieve
het liedje "We Are The Young" komt bij deze artiest in mij op. Een typisch 80's pop liedje. Verder ken ik maar weinig van deze zanger.

Pieter Paal
Dan Hartman zat ooit in The Edgar Winter Group.
Edgar (het broertje van Johnny Winter) werkte ook mee aan Dan's 'Instant Replay' - album. Op dat album staat ook een nieuwe versie van de rockklassieker 'Free Ride'.
Dan Hartman werkte ook mee aan albums van andere artiesten zoals Tina Turner, Joe Cocker en Paul Young.
Zijn meest memorabele songs zijn 'Instant Replay', 'Relight My Fire', 'I Can Dream About You' en 'We Are The Young', dat mij erg aan Veronica doet denken (Je bent jong en je wilt wat).