Ellie Goulding - Higher Than Heaven (2023)

Label: Polydor

1. Midnight Dreams (3:12)
  2. Cure for Love (2:57)
  3. By the End of the Night (3:08)
  4. Like a Saviour (3:40)
  5. Love Goes On (3:52)
  6. Easy Lover (3:35)

met Big Sean

7. Higher Than Heaven (3:29)
  8. Let It Die (2:46)
  9. Waiting for It (3:19)
  10. Just for You (3:06)
  11. How Long (3:38)
  12. Temptation * (3:03)
  13. Intuition * (3:12)
  14. Tastes Like You * (3:12)
  15. Better Man * (2:52)
  16. All by Myself * (2:51)

met Alok en Sigala

Alweer Ellie’s 5e album in aantocht. Haar laatste album was erg underrated. Maar de sound van haar aankomende plaat lijkt beter te passen in wat scoort op dit moment.

De nummers die tot nu toe zijn uitgebracht zijn erg goed! Vooral Let It Die is mijn persoonlijke favoriet.

Easy Lover hebben we sinds afgelopen zomer al wel veel op de radio gehoord, maar vooral All By Myself werd een hit. Dat is mooi, want Ellie Goulding verdient zeker een plek in de hitlijsten met zulke bangers.

Benieuwd naar de rest.

Wat een lekker album is dit! Ondanks dat Ellie inmiddels alweer 13 jaar meedraait in de business heeft ze op mijn toch altijd iets fris over zich. Dit album bestaat volledig uit uptempo popsongs met her en der wat disco invloeden. Het gevaar is dat het album langdradig kan worden door het gebrek aan variatie, maar door de heerlijke productie is dit niet het geval.

Er staan zoveel geweldige nummers op deze wat donkere popplaat! Voordat het album uitkwam waren er al veel nummers uitgekomen, maar gelukkig bevat de deluxe-versie een paar extra bonustracks. Van de niet eerder verschenen nummers is nu Taste Like You m’n favoriet, heeft iets nostalgisch over zich.

Jammer dat artiesten als Ellie Goulding hier zo weinig aandacht krijgen, maar ik ga hier zeker nog vaak van genieten!

avatar van Gert1980
Damn wat een heerlijk album is dit!! De perfecte anthem voor mooie zomerdagen, of een avond uit. Ik was nooit heel bekend met het werk van Ellie, op wat singles na, maar ga mij hier zeker in verdiepen.