VEYU - Underbelly (2017)

geen stemmen

Belgiƫ
Rock / Pop
Uitgebracht in eigen beheer

1. Where Has the Fire in You Gone? (4:44)
  2. The Collector (4:59)
  3. Rabbithole (5:06)
  4. Everytime (4:18)
  5. Anyone Can Count (3:37)
  6. Battlecry (4:06)
Parlotones
Bedankt DjFrankie voor het plaatsen van de 2 EP's op MM.
Ik vind dus de muziek prachtig, de term geweldig mag het net niet dragen.
Van deze ep heb ik track 1 en 3 de ster gegeven, maar had ook wel een paar anderen kunnen zijn.

BrotherJohn
En bedankt Parlotones voor het hier op de kaart zetten van VEYU, bij The Haunted Youth - Dawn of the Freak). Eveneens melancholisiche (Belgische? Ik lees Liverpool) postpunk revival, maar dan beginnen de vergelijkingen ook wel op te houden.

Op deze EP gebeurt muzikaal veel meer dan bij The Haunted Youth. De stevige, opzwepende begeleiding van drums en bas staat als een huis. Het gitaarwerk (dat bol staat van delay, reverb, chorus, flanger) klinkt scherp op de voorgrond, maar klinkt even zo mooi wanneer het uitwaaiert naar de achtergrond, dankzij een heel knappe, kraakheldere productie. Zang doet licht denken aan Morten Harket (van a-ha). De spaarzame synths tenslotte voegen ook echt iets toe. Fijne dynamische EP!