Ché Aimee Dorval - The Crowned (2023)

Canada

5. Blood Red Son (4:43)
  6. Sensibilities (3:32)
  7. Sorta Loves Me (4:48)
  8. Try (4:18)
  9. Sleeping, Stoned (3:59)
  10. Lionize (4:52)
  11. What Is Enough (Desired and Adored) (4:44)
Wat een heerlijke plaat is dit. Mooie gedreven nummers met een lekkere beat.

avatar van milesdavisjr
Che Aimee Dorval is in Nederland helemaal niet bekend, maar wellicht dat enkele liefhebbers haar stem herkennen van Casualties of Cool.
Haar samenwerking met Devin Townsend leverde in 2014 een heel aangenaam album op.
Dorval heeft een zeer fraaie stem. Soepel, lenig, krachtig en soulvol.
Ook op The Crowned haalt zij het maximale uit haar capaciteiten. De muzikale omlijsting is mooi, veelal ingetogen, hier en daar een wat vlottere beat, maar staat met name in dienst van Dorval's zang.
The Crowned is fraai gearrangeerd maar weet de spanning niet in zijn geheel vast te houden.
Ik hoop dat Che in de toekomst weer met Townsend de studio induikt om een vervolg te maken op het eerste gelijknamige titelalbum. Die plaat was zwanger van broeierige arrangementen en het duo bleek het beste in elkaar naar boven te halen.